Κορονοϊός: Ούτε η Πολωνία στέλνει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Κορονοϊός: Ούτε η Πολωνία στέλνει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η αποστολή της Πολωνίας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 AP

Η Πολωνία πήρε την σκυτάλη από τον Καναδά και με ανακοίνωσή της τόνισε ότι δεν σκοπεύει να στείλει αθλητές στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι φωνές σχετικά με την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα χρόνο πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Μετά λοιπόν τον Καναδά, ήρθε η σειρά της Πολωνίας να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει αθλητές στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Οι συνθήκες έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας και της μετάδοσης του κορονοϊού. Οι Πολωνοί αθλητές έχουν μειωμένες επιλογές προπόνησης, τα προκριματικά έχουν ακυρωθεί. Υπάρχει αβεβαιότητα και κανείς δε μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες” αναφέρει αρχικά στην επιστολή της η πολωνική επιτροπή, για να προσθέσει:

“Εμείς σκοπεύουμε να μείνουμε σπίτι βάσει των συστάσεων που μας έχουν γίνει. Ζητάμε λοιπόν την αλλαγή της ημερομηνίας των Ολυμπιακών αγώνων”.

Υπενθυμίζεται ότι με την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων να είναι εξαιρετικά πιθανή, υπάρχουν ήδη τρία σενάρια για νέα ημερομηνία. Προς το παρόν ωστόσο όλα είναι ανοιχτά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα