Κορονοϊός: Το Euro 2020 αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021

Κορονοϊός: Το Euro 2020 αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021
Το τρόπαιο του Euro AP Photo/Matthias Schrader

H UEFA πήρε την απόφαση, ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τις 55 Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης, να μεταφέρει το Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021.

Το καλοκαίρι του 2021 θα πραγματοποιηθεί τελικά το Euro 2020. Η UEFA πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τρίτης (17/3) με τις 55 Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες προκειμένου να αποφασιστεί τι θα συμβεί με τη διοργάνωση, η οποία βρισκόταν στον “αέρα” λόγω της έξαρσης του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, πάρθηκε η απόφαση να διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2021. Αυτό σημαίνει πως οι λίγκες θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα μόλις υπάρξει και πάλι αθλητική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η UEFA θα δώσει περιθώριο στις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Προφανώς την ίδια χρονική ευχέρεια θα έχει και η ίδια η UEFA, ώστε να ολοκληρωθούν το Champions League και το Europa League. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό αναφέρουν πως ο τελικός του Europa League αναμένεται να διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου και εκείνος του Champions League στις 27 του ίδιου μήνα.

Το Euro 2020 είχε προγραμματιστεί να γίνει σε 12 πόλεις από 12 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου του προσεχούς καλοκαιριού, αλλά η έξαρση του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα και είχε ως συνέπεια την αναβολή του. Σημειώνεται ότι προ ημερών η UEFA ακύρωσε όλες τις κρατήσεις που είχε κάνει σε ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης (πόλη που θα φιλοξενούσε αγώνες του Euro), δείγμα ότι η αναβολή της διοργάνωσης ήταν προαποφασισμένη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα