Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύονται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύονται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία
Eurokinissi

Κοινή ανακοίνωση Σταϊκούρα και Αυγενάκη για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με το ποσό των 12 εκ. ευρώ.

Την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με το ποσό των 12 εκ ευρώ ανακοίνωσαν σε κοινές δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος ΣταΪκούρας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι η αθλητική οικογένεια καλύφθηκε εξαρχής από το «δίχτυ προστασίας» στην κοινωνία, μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Επιπροσθέτως, εκτός από τα οριζόντια μέτρα, εφαρμόζονται πρόσθετες πρόνοιες για τον αθλητισμό, ο οποίος, μαζί με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, έλαβε περαιτέρω στήριξη, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.

“Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία, υλοποιούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”, είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης με την σειρά του τόνισε ότι το ποσό των 12 εκ ευρώ θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ισονομίας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έπειτα από 12 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2008), η Πολιτεία προχωρά απευθείας στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Εκείνων που προχωρούν την προεγγραφή τους στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων” και διαθέτουν ή έχουν αιτηθεί την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

“Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση που ανακοινώνουμε σήμερα, έρχεται να προστεθεί στην ετήσια τακτική επιχορήγηση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 48 Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας, ύψους 17,5 εκ. ευρώ. Για πρώτη φορά, αξιοκρατικά και με διαφάνεια κατανείμαμε τα χρήματα μέσω του πρωτοποριακού συστήματος αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών “ΧΙΛΩΝ”, λαμβάνοντας υπ’ όψιν απολύτως μετρήσιμους δείκτες, που αποτυπώνουν τα δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών” τόνισε ο υφυπουργός αθλητισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα