Σάκκαρη – Αβανεσιάν 0-2: Πρόωρος αποκλεισμός από τη συνέχεια του Australian Open

Διαβάζεται σε 2'
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη 2024 ANDY WONG/AP IMAGES Η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε κάτω από τα γνώριμα αγωνιστικά στάνταρντς της και ηττήθηκε με 6-4 από την Ελίνα Αβανεσιάν στον 2ο γύρο του Australian Open, για να τελειώσουν έτσι πρόωρα οι ελπίδες της για διάκριση στο φετινό τουρνουά.

Η πορεία της στο φετινό Australian Open ηταν πολύ σύντομα για την Μαρία Σάκκαρη. Η 29χρονη πρωταθλήτρια (Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη) πήρε άνετα το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο επικρατώντας της Νάο Χιμπίνο όμως εκεί αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-4 από το Νο 74 του ράνκινγκ, Ελίνα Αβανεσιάν, και αποχαιρετώντας το θεσμό.

Σύμφωνα με το SPORT24, η 21χρονη Ρωσίδα μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε την Μαρία Σάκκαρη με όπλο το δυνατό πρώτο σερβίς της, με την Αβανεσιάν να κάνει δύο break στο πρώτο σετ και να φτάνει στην επικράτηση με 6-4 μέσα σε 50 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πίεσε την αντίπαλό της προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως εκείνη δεν αγχώθηκε, διατήρησε την αυτοσυγκέντρωσή της, απέφυγε τα πολλά αβίαστα λάθη και αυτό την οδήγησε στην τελική επικράτηση.

Στα τρία πρώτα σερβίς έγιναν ισάριθμα break, με την Αβανεσιάν να φτάνει στο 3-1 και έκτοτε να αντέχει στην αντεπίθεση της Μαρίας Σάκκαρη, για να φτάσει στο 6-4 με ολύμπια ψυχραιμία και να πανηγυρίσει μία από τις μεγαλύτερες νίκες στη μέχρι τώρα καριέρα της, που την έστειλε στον 3ο γύρο του τουρνουά για να συναντήσει την Μάρτα Κόστιουκ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα