Παρί - Μπασακσεχίρ: Το ρατσιστικό "ala negru" του 4ου διαιτητή, που οδήγησε στη διακοπή

Παρί - Μπασακσεχίρ: Το ρατσιστικό "ala negru" του 4ου διαιτητή, που οδήγησε στη διακοπή

Ακούστε τον διάλογο ανάμεσα στον 1ο και τον 4ο διαιτητή του Παρί - Μπασακσεχίρ και το "Ala negru" που οδήγησε στην έκρηξη του Γουεμπό, που κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά, και τη διακοπή του αγώνα.

Η Μπασακσεχίρ έφυγε από το γήπεδο στο 18' του αγώνα με την Παρί, επειδή ο 4ος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτσέσκου αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Γουεμπό. Πώς όμως έφτασαν έως εκεί τα πράγματα;

Ο Γουεμπό διαμαρτυρήθηκε για μια φάση και ο 4ος ακούγεται να ενημερώνει τον διαιτητή Οβίντιου Χάτσεγκαν πως υπάρχει συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί στον πάγκο της Μπασακσεχίρ. Ο πρώτος διαιτητής ρωτάει τον 4ο ποιον να τιμωρήσει.

Και του απαντάει ο 4ος: "Ala negru", που στα ρουμανικά σημαίνει "τον μαύρο". Και πρόσθεσε: "Τον μαύρο εκεί, πήγαινε δες ποιος είναι, δεν πρέπει να φέρεται έτσι".

Η λέξη "νέγρος" όπως ήταν φυσικό εξόργισε τον Γουεμπό που είδε την κόκκινη και ξέσπασε κατά του Κολτσέσκου, ζητώντας του εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, φωνάζοντας διαρκώς "Γιατί με είπες νέγρο;"

Το ίδιο έκανε και ο Ντεμπά Μπα, επιθετικός της Μπασακσεχίρ, ο οποίος έλεγε στον Κολτσέσκου: "Γιατί τον έδειξες και είπες αυτός ο μαύρος, λες ποτέ αυτός ο άσπρος;".

Σε εκείνο το σημείο ακούγεται κάποιος από τη διαιτητική ομάδα (είναι όλοι Ρουμάνοι) να αναφέρει πως είναι πρόβλημα της ρουμανικής γλώσσας.

Πρόεδρος αντιρατσιστικού συμβουλίου Ρουμανίας: "Ξεκάθαρα ρατσισμός, καμία άλλη ερμηνεία"

Ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής του Παρί - Μπασακσεχίρ στον Γουεμπό είναι ξεκαθάρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Είναι ρατσισμός χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας. Θα μπορούσε να έχει αναγνωρίσει τον προπονητή με τόσες πολλές άλλες λεπτομέρειες και να αγνοήσει το χρώμα του".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποδόσφαιρο
SHARE:

24Media Network