Θοδωρής Ζαγοράκης: Οι βασικοί λόγοι της παραίτησής του

Θοδωρής Ζαγοράκης: Οι βασικοί λόγοι της παραίτησής του
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης intime

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ ύστερα από πέντε μήνες. Το SPORT24 αναλύει τους βασικούς λόγους της αποχώρησής του. Ποια η επόμενη μέρα.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Υπενθυμίζεται ότι είχε την στήριξη τόσο των “μεγάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και της κυβέρνησης. Ο νυν Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης και κάπτεν της γαλανόλευκης θα γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του τους λόγους που δεν θα συνεχίσει.

Οι πληροφορίες του SPORT 24 αναφέρουν πως δεν είναι μια απόφαση που πήρε τώρα, αλλά το σκεφτόταν εδώ και αρκετό καιρό, ίσως και ένα μήνα. Αποτελεί βέβαια ερωτηματικό το γεγονός πως η είδηση γίνεται γνωστή ανήμερα ενός τόσο κρίσιμου αγώνα όπως ο αποψινός με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ (21:45). Μάλιστα, δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο για να δει από κοντά τον αγώνα, αλλά θα αναχωρήσει άμεσα για τη συμπρωτεύουσα.

Δεν μπορεί να διοικήσει με τους όρους του

Το SPORT24 προσπαθεί να… μπει στο μυαλό του “Ζαγόρ” και να αναλύσει τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση. Ο ίδιος ενημερώνει και τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει γνώση των προθέσεών του.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θέλησε να μπει μπροστά και να αποτελέσει μια “οικουμενική” επιλογή, έχοντας στο πλευρό του και το Big-4. Για να έμενε στη θέση του, ήθελε συναίνεση, ήθελε συνεργασία και διάθεση να συμβάλουν όλοι στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό στην πράξη δεν γίνεται, το κλίμα παραμένει τεταμένο, οι “μεγάλοι” δεν τα βρίσκουν ούτε για τα βασικά και ο ίδιος βρίσκεται στη μέση χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει το κλίμα.

Βλέπει στην πράξη πως δεν μπορεί να διοικήσει όπως θέλει, δεν έχει τον έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής (πολλές φορές έχει διαφωνήσει με αποφάσεις που πάρθηκαν), δεν μπορεί να περάσει αυτά που θεωρεί ο ίδιος πως χρειάζονται, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Πάντως, πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν σχετίζεται η απόφασή του με την υπόθεση του Άρη, για την οποία πήρε ξεκάθαρη θέση. Όπως προείπαμε, ήταν κάτι που ήδη είχε στο μυαλό του εδώ και κάμποσο καιρό.

Αισθάνεται πως έκανε το χρέος του με την ολιστική μελέτη

Επιπλέον, ένα από τα μεγάλα στοιχήματά του ήταν το να περάσει την ολιστική μελέτη, όπως ήθελαν UEFA-FIFA, προκειμένου να μην κλείσει η “κάνουλα” χρηματοδότησης και παράλληλα να μην υπάρχουν προβλήματα μελλοντικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό συνέβη, αφού πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία, επομένως αισθάνεται πως έκανε το χρέος του…

Η ανακοίνωσή του θα λύσει πολλές απορίες, ειδικά αν εξηγήσει αναλυτικά τα όσα τον έκαναν να πάρει την απόφαση να βάλει “τίτλους τέλους” στην πρόωρη παρουσία του στην προεδρία. Πάντως, λόγοι αρχής είναι αυτοί που τον οδηγούν στην έξοδο. Δεν μπορεί να διοικήσει με τους όρους του, δεν βλέπει να γίνονται όλα εκείνα που θέλει και ως εκ τούτου κουνάει μαντήλι.

Θα έχει ενδιαφέρον και η αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφασή του και αν θα γίνει κάποια προσπάθεια για να αλλάξει άποψη…

Η επόμενη μέρα της ΕΠΟ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναμένεται να στείλει μια επιστολή παραίτησης στο διοικητικό συμβούλιο. Από ‘κει και πέρα, βάσει καταστατικού, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου ως το καλοκαίρι και ακολούθως να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές, ώστε να υπάρξει η διάδοχη κατάσταση. Εκτός βέβαια αν επιλεχθεί ένας διαφορετικός δρόμος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα