Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ – Oύτε σήμερα η απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι

Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ – Oύτε σήμερα η απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι
Νόβακ Τζόκοβιτς Michael Probst/AP IMAGES

Ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, πιθανότατα ούτε σήμερα θα αποφασίσει για το αν θα απελαθεί ή όχι από τη χώρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να έχει ήδη κληρωθεί με τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και όλα να βρίσκονται στον "αέρα".

Το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται, αφού πιθανότατα ούτε σήμερα (13/1) θα παρθεί απόφαση από τον Υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το SPORT 24, όταν ρωτήθηκε σχετικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, για το ζήτημα, δεν θέλησε να πάρει θέση και παρέπεμψε στον -ελληνικής καταγωγής- υπουργό του, ο οποίος μελετάει με το επιτελείο ενδελεχώς το ζήτημα, προτού προβεί σε ανακοινώσεις.

Ο Τζόκοβιτς έχει ήδη κληρωθεί στον πρώτο γύρο του Australian Open με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο78). Οι διοργανωτές προχώρησαν κανονικά την διαδικασία, αφού δεν μπορούσε να πάρει άλλη παράταση και απλά περιμένουν το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Αν ο Νόλε δικαιωθεί, τότε η διοργάνωση προχωράει κανονικά. Αν όχι, τότε αυτό δημιουργεί ανακατατάξεις, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του τουρνουά.

Στον 2ο γύρο θα έχει απέναντί του τον Τόμι Πολ ή κάποιον qualifier, στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Λορέντσο Σόνεγκο, στον 4ο γύρο με τους Κρίστιαν Γκαρίν και Γκαέλ Μονφίς, στα προημιτελικά με τον Ματέο Μπερετίνι και στα ημιτελικά με τους Αλεξάντερ Ζβέρεβ και Ραφαέλ Ναδάλ.

Πάντως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του ενόψει του Australian Open, το οποίο ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, εν αναμονή της απόφασης. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (12/1) ο Σέρβος τενίστας πραγματοποίησε την τρίτη του προπόνηση στη Rod Laver Arena, έχοντας απέναντί του τον 20χρονο Αυστραλό Τρίσταν Σκουλκέιτ.

Ερευνάται και από τις ισπανικές αρχές για παράνομη είσοδο στη χώρα

Την ώρα που άπαντες περιμένουν την απόφαση για να μάθουν αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μείνει στην Μελβούρνη για να αγωνιστεί στο Australian Open, οι ισπανικές αρχές έβαλαν σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cope τον Σέρβο τενίστα στο μικροσκόπιό τους για να δουν αν μπήκε παράνομα στην χώρα πριν ταξιδέψει για το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Τζόκοβιτς δεν είχε ζητήσει ειδική εξαίρεση για την είσοδο στην Ισπανία, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και νέο κίνδυνο μετά απ’ όσα ζει τις τελευταίες ημέρες στην Αυστραλία.

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Τζόκοβιτς προχώρησε σε αίτημα εξαίρεσης” αναφέρεται χαρακτηριστικά, την ώρα που εκτός από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, γνωρίζει ότι κι εκείνη της πατρίδας του, της Σερβίας, τον εξετάζει για το γεγονός ότι κυκλοφορούσε και δεν βρισκόταν σε καραντίνα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα