Δυναμική παρουσία και στα ντίζελ η Alfa Romeo

Δυναμική παρουσία και στα ντίζελ η Alfa Romeo

Η Mito και η Giulietta προσφέρονται πλέον στην ελληνική αγορά με κινητήρες ντίζελ

Η εταιρεία πραγματοποιεί εδώ και πολλά χρόνια σημαντικές έρευνες για την εξέλιξη των κινητήρων diesel, γιατί πιστεύει ότι αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τον καταναλωτή, προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση, αξιοπιστία, χαμηλό κόστος συντήρησης και πολύ καλή ροπή που κάνει ευχάριστη την οδήγηση. Η επένδυση αυτή στην εξέλιξη της τεχνολογίας των diesel έχει γίνει με τρόπο ώστε να συνδυάζουν την απαραίτητη σήμερα «περιβαλλοντική συμβατότητα» με την απόλαυση της οδήγησης, που αποτελεί βασικό συστατικό της ιταλικής σχολής στην αυτοκίνηση και «σήμα κατατεθέν» της Alfa Romeo. Άλλωστε η Fiat Automobiles είναι η εταιρεία με τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2στην Ευρώπη για τα αυτοκίνητά της, κάτι στο οποίο συμβάλλουν σημαντικά τα τεχνολογικά προηγμένα ντίζελ που διαθέτει, μια και ο κινητήρας ντίζελ εκπέμπει λιγότερο CO2 από τον βενζινοκινητήρα.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που προέρχονται από αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντικές. Το 1987 το Fiat Group παρουσίασε τον πρώτο πετρελαιοκινητήρα άμεσου ψεκασμού για χρήση σε επιβατικό αυτοκίνητο. Το 1997 μετά από χρόνια ερευνών της Fiat και της Bosch ξεκίνησε η εφαρμογή της τεχνολογίας Common Rail, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Alfa Romeo 156 και αποτέλεσε σταδιακά βασικό στοιχείο όλων των σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων. Το 2003 η Fiat δημιούργησε την επαναστατική τεχνολογία JTDM, με σημαντικότερα οφέλη τη μείωση θορύβου και κραδασμών, καθώς και τη σημαντική μείωση εκπομπής μικροσωματιδίων. Το 2009 η τεχνολογία αναβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και το σύστημα JTDM-2 είχε ως αποτέλεσμα μείωση του θορύβου, αύξηση της ισχύος, μείωση της κατανάλωσης και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 3% και των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 20%.

Πάνω σε αυτή την ισχυρή βάση και με γνώμονα τον συνδυασμό της μείωσης της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων με την απόλαυση της οδήγησης, η Alfa Romeo δημιούργησε και μία προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, που αρχίζει να κερδίζει πλέον και το ελληνικό κοινό, καθώς τα πλεονεκτήματα των πετρελαιοκινητήρων είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτά ήδη πριν την άρση της απαγόρευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε πτωτικά κατά 36% στην περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα σημείωσαν άνοδο κατά 82%! Στην ελληνική αγορά των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τα αυτοκίνητα της Fiat Group Automobiles Hellas έχουν ποσοστό 11,6%.

Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που προσφέρει η Alfa Romeo στην ελληνική αγορά είναι η MiTo 1.3 JTDM-2 85hp (με 0€ τέλη κυκλοφορίας), 1.3 JTDM-2 95hp και 1.6 JTDM-2 120hp, καθώς και η Giulietta 1.6 JTDM-2 105hp και 2.0 JTDM-2 170hp. Η τελευταία μάλιστα προσφέρεται και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT, αποδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι ο σπορ χαρακτήρας, η οικονομία και η οικολογική αυτοκίνηση δεν είναι έννοιες ασυμβίβαστες, αν υπάρχει η θέληση και η γνώση για να συνδυαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων (και στα δύο μοντέλα), διατίθεται στον std εξοπλισμό το σύστημα Start&Stop με ένδειξη αλλαγής ταχύτητας (GSI). Το σύστημα αυτό μπορεί να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου εως και 10% σε συνθήκες κίνησης στην πόλη, βελτιστοποιώντας εμπράκτως την οικολογική υπεροχή της Alfa Romeo.
SHARE:

24Media Network