American Beauty: Σε ποια γνωστή ηθοποιό ανήκει το χέρι της αφίσας της ταινίας;

American Beauty: Σε ποια γνωστή ηθοποιό ανήκει το χέρι της αφίσας της ταινίας;
Η αφίσα της ταινίας American Beauty Outnow.ch

Η θρυλική, οσκαρική ταινία των Κέβιν Σπέισι-Ανέτ Μπένινγκ είχε στην αφίσα της μια πρώτη συμμετοχή από μια ηθοποιό, η οποία σήμερα έχει καταξιωθεί στη σύγχρονη τηλεόραση.

Έχουν περάσει 22 χρόνια από την πρεμιέρα του αριστουργήματος ‘American Beauty’ του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες και η αφίσα της ταινίας παραμένει κλασική. Παρά την αρκετά προβληματική εξέλιξη της προσωπικής ζωής του πρωταγωνιστή Κέβιν Σπέισι, που προκάλεσε και την “εξαφάνιση” του από το Χόλιγουντ, η συγκεκριμένη ταινία παραμένει μια από τις καλύτερες που έχει συμμετάσχει, σε ένα καστ ταλαντούχων ηθοποιών.

Η Κριστίνα Χέντρικς εκείνη την εποχή εργαζόταν ως μοντέλο, χωρίς να έχει καταφέρει να μπει σε ταινίες και σειρές ως ηθοποιός. Η ίδια, μιλώντας το Σάββατο στο show του Ριτς Έλσεν, περιέγραψε πως το χέρι της βρέθηκε στην αφίσα του ‘American Beauty’:

“Μια από τις δουλειές που έκανα ήταν κι αυτή: Με είχαν καλέσει να φωτογραφηθώ για την αφίσα μιας ταινίας, χωρίς να ξέρω ποιά είναι. Ήταν δυο μοντέλα στην φωτογράφιση, εγώ και μια κοπέλα. Κάναμε διαφορετικές εκδοχές του χεριού και του στομαχιού της και του χεριού και του στομαχιού μου. Τελικά, η φωτογραφία που φαίνεται το χέρι μου και το στομάχι της, έγινε η αφίσα της ταινίας.

Εκείνη την εποχή έκανα φωτογραφίσεις χεριών. Ήμουν χορεύτρια μπαλέτου και ήξερα πώς να κουνάω τα χέρια μου με κάποια κομψότητα. Τότε, δεν ήταν κάποια σπουδαία δουλειά για μένα. Μου έδωσαν 100 δολάρια και απλά χαιρόμουν που είχα πληρωθεί. Δεν ήξερα τι ήταν το ‘American Beauty’. Όταν ήταν το τελικό αποτέλεσμα φώναξα “έϊ αυτό είναι το χέρι μου!” και πανηγύρισα”.

Η Χέντρικς στη συνέχεια συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά ‘Firefly’ και με το ρόλο της Τζόαν στο ‘Mad Men’ (έξι υποψήφιότητες Emmy) και την εμφάνιση της στην ταινία ‘Drive’, η πορεία της στην μυθοπλασία απογειώθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα