Χοακίν Φίνιξ, Τζέιν Φόντα και Μάρτιν Σιν "ενωμένοι" κατά της κλιματικής αλλαγής

Ο Χοακίν Φίνιξ σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή
Ο Χοακίν Φίνιξ σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή AP

Σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον βρέθηκαν οι τρεις αστέρες του Χόλιγουντ.

Οι αστέρες του Χόλιγουντ Χοακίν Φίνιξ και Μάρτιν Σιν ήρθαν στο πλευρό της ακτιβίστριας και ηθοποιού Τζέιν Φόντα σε μια διαδήλωση που έγινε την Παρασκευή έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, ζητώντας δράση για την κλιματική αλλαγή.

«Η κλιματική κρίση κάνει το έθνος μας και όλα τα έθνη λιγότερο ασφαλή», είπε η Φόντα, φορώντας ένα κόκκινο καπέλο, καθώς επευφημήθηκε από ένα πλήθος που ανάμεσά τους ήταν και ο Σιν.

Η ακτιβίστρια και ηθοποιός Τζέιν Φόντα και ο Χοακίν Φίνιξ συμμετέχουν σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή
Η ακτιβίστρια και ηθοποιός Τζέιν Φόντα και ο Χοακίν Φίνιξ συμμετέχουν σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή AP

Μίλησε επίσης για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια βοσκοτόπων και προκάλεσαν τουλάχιστον 27 θανάτους.

Στο Σίδνεϊ νωρίτερα την Παρασκευή, χιλιάδες θυμωμένοι διαδηλωτές ζήτησαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Χοακίν Φίνιξ σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή
Ο Χοακίν Φίνιξ σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή AP

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φοίνιξ χρησιμοποίησε την ομιλία του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2020 - όπου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία- για να καλέσει τους ανθρώπους να κάνουν «θυσίες» για να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επέστρεψε στο θέμα την Παρασκευή στη διαδήλωση: «Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής», είπε. «Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλιματική Αλλαγή, Αυστραλία, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network