Γιατί οι Κορεάτες κατηγορούν για ρατσισμό την Κατερίνα Καινούργιου

Γιατί οι Κορεάτες κατηγορούν για ρατσισμό την Κατερίνα Καινούργιου

Μαζικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε σχόλιο της παρουσιάστριας για τα μέλη κορεατικής pop μπάντας. Τα σχόλια της οργής.

Σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως έχει προκαλέσει σχόλιο της Κατερίνας Καινούργιου για μέλη της δημοφιλέστερης k-pop μπαντας του πλανήτη, των BTS.

Όλα ξεκίνησαν όταν η παρουσιάστρια και οι συνεργάτες της στην εκπομπή “Ευτυχείτε” σχολίασαν τη λίστα με τους 100 ομορφότερους άντρες του 2018 που δημοσίευσε πρόσφατα το Critic’s Choice.

Στη λίστα, μεταξύ άλλων υπήρχαν και τα μέλη του κορεατικού συγκροτήματος με τους αναρίθμητους φαν.

Τα μέλη του γκρουπ είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media, θεωρούνται από τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή στα social media στον πλανήτη και είναι και πρέσβεις της Unicef. Έχουν, μάλιστα, μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ το περιοδικό Time πριν λίγο καιρό τους απένημε τον τίτλο “Ηγέτες της Επόμενης Γενιάς”.

Η Κατερίνα Καινούργιου που δεν γνώριζε τους συγκεκριμένους τραγουδιστές και το συγκρότημά τους σχολίασε -άστοχα- την εξωτερική τους εμφάνιση: “τώρα αυτοί είναι άντρες; Άντρες… άντρες”.

Τα σχόλια αυτά της Κατερίνας Καινούργιου έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας σάλο στα social media, με πολλούς να τα χαρακτηρίζουν απαράδεκτα, ξενοφοβικά και ρατσιστικά.

 

Η ίδια η Κατερίνα μετά τον σάλο που προκλήθηκε θέλησε να δώσει εξηγήσεις μέσω twitter, λέγοντας πως απλά σχολίασε την εξωτερική εμφάνιση των τραγουδιστών.

 

Σε νεότερη ανάρτησή της στο Instagram υπογράμμισε πως σκοπεύει να επανορθώσει με αφιέρωμα στην μουσική τους, μέσα από την εκπομπή της.

Δείτε τα σχόλια των fan των BTS από όλο τον κόσμο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα