Η Pink ζήτησε να πληρώσει το πρόστιμο της γυναικείας Νορβηγικής ομάδας χάντμπολ

Η Pink ζήτησε να πληρώσει το πρόστιμο της γυναικείας Νορβηγικής ομάδας χάντμπολ
AP/Vianney Le Caer

Η πασίγνωστη ποπ τραγουδίστρια, προσφέρθηκε να εξοφλήσει το πρόστιμο που επεβλήθη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, στις παίκτριες που αρνήθηκαν να παίξουν σε αγώνα, φορώντας μπικίνι.

Η Pink προτίθεται να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο που δόθηκε στην νορβηγική γυναικεία ομάδα χάντμπολ, την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την άρνησή τους να φορέσουν μπικίνι σε αγώνα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, το όργανο διοίκησης του αθλήματος, επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ προς την ομάδα, για “ακατάλληλη ενδυμασία” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια εξέφρασε την υποστήριξή της στην ομάδα των γυναικών που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τους επίσημους κανόνες ενδυμασίας, οι οποίοι απαγορεύουν στις παίκτριες χάντμπολ να φορούν σορτς, όπως η ανδρική ομάδα.

Η ίδια έγραψε στο Twitter: “Είμαι πολύ περήφανη για τη νορβηγική ομάδα μπιτς-χάντμπολ για τη διαμαρτυρία ως προς τους σεξιστικούς κανόνες σχετικά με τη “κατάλληλη ενδυμασία” τους. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ πρέπει να λάβει πρόστιμο για σεξισμό”. Ενώ συνέχισε λέγοντας, πως θα ήταν “χαρά της να πληρώσει τα πρόστιμα της ομάδας”.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού, οι γυναίκες πρέπει να φορούν μπικίνι και αθλητικό σουτιέν όταν παίζουν επίσημα παιχνίδια, ενώ οι άνδρες μπορούν να φορούν σορτς και αμάνικο μπλουζάκι.

Στη συνέχεια, η Νορβηγική Ομοσπονδία Χάντμπολ δήλωσε σε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Instagram, ότι ήταν πρόθυμη να καλύψει τα πρόστιμα, εκφράζοντας την υποστήριξή της προς τις επιλογές των παικτριών. Πιο συγκεκριμένα είπαν: “Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα κορίτσια που κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εξέφρασαν τη διαφωνία τους”.

“Εμείς στη Νορβηγική Ομοσπονδία Χαντμπολ σας υποστηρίζουμε. Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τους κανόνες για τα ρούχα, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίζουν με ρούχα που να αισθάνονται άνετα”, πρόσθεσαν.

Ενώ, σε ανάρτηση τους στο Instagram, την Κυριακή (25/7), η νορβηγική γυναικεία ομάδα χαντμπολ ευχαρίστησε την Pink και έγραψε: “Ουάου! Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη”.

Μέλος της ομάδας χαντμπολ, η Katinka Haltvik, σύμφωνα με τον Guardian, δήλωσε στο Νορβηγικό Μέσο “NRK” ότι η απόφαση της ομάδας της να φορέσει σορτς αντί για μπικίνι ήταν “πολύ αυθόρμητη”, ενώ συμπλήρωσε ότι “αισθάνονται πως απειλούνται από τους κανονισμούς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version