Η Rihanna δεν είναι μόνο η φωνή και τα εσώρουχά της

Η Rihanna δεν είναι μόνο η φωνή και τα εσώρουχά της
H Rihanna Vianney Le Caer/Invision/AP

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και σχεδιάστρια αξιοποίησε την τεράστια δύναμή της στο Instagram για να μιλήσει για τα "πιστεύω" της.

Είναι γνωστή για τις αποκαλυπτικές της εμφανίσεις και τις σπουδαίες ερμηνείες της. Η Rihanna, εκτός από εξαιρετική τραγουδίστρια είναι και ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας, ενώ πρόσφατα παρουσίασε την κολεξιόν γυναικείων εσωρούχων της κατά την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Σε μια επίδειξη που μετείχαν μοντέλα αλλά και “φυσιολογικές”, καθημερινές δηλαδή γυναίκες, μιας και στόχος της Robyn Rihanna Fenty όπως αναγράφεται το πλήρες όνομά της, είναι να πάει κόντρα στα στερεότυπα με κάθε τι που κάνει.

H επίδειξη εσωρούχων της Rihanna AP

 

Εσχάτως, πέραν από τις φιλανθρωπικές της δράσεις, η τραγουδίστρια έχει δραστηριοποιηθεί εντόνως στην πολιτική ζωή της χώρας της.

Χθες, με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί την επιθυμία της να μη χρησιμοποιούνται τα τραγούδια της στις “τραγικές” όπως τις χαρακτήρισε, συγκεντρώσεις του.

Η αντίδραση της Rihanna ήρθε όταν ενημερώθηκε ότι το τραγούδι της με τίτλο “Don’t Stop the Music” χρησιμοποιήθηκε στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής για την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών στο Τενεσί, Μάρσα Μπλάκμπερν.

“Ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες θα ήταν παρόντες ή θα συμμετείχαν σε μια από αυτές τις τραγικές συγκεντρώσεις, οπότε σε ευχαριστώ για την ενημέρωση Φίλιπ” έγραψε στο Twitter της απαντώντας στο  επικεφαλής του γραφείου του Λευκού Οίκου για την Washington Post, Φίλιπ Ράκερ, ο οποίος και την ενημέρωση για τη χρήση του κομματιού της.

Μέσα από το Instagram λογαριασμό της άλλωστε καλεί τον κόσμο να ψηφίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, Andrew Gillum προασπιζόμενη τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, δημοσίευσε και κείμενό της, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Έχετε την ευκαιρία να γράψετε ιστορία σε αυτές τις εκλογές. Οι ΗΠΑ σε όλη τους την ιστορία είχαν μόνο τέσσερις μαύρους κυβερνήτες, ας βοηθήσουμε τον Andrew Gillum να είναι ο επόμενος! Αν αισθάνεστε πως δεν σας δίνουν σημασία στις πολιτικές διαδικασίες, να έχετε κατά νου πως το σημαντικό για να υποστηρίξετε έναν κυβερνήτη είναι εκείνος να υπηρετεί αξίες όπως: Να καθιστά τον κατώτατο μισθό έναν βιώσιμο μισθό, να καταβάλλει στους εκπαιδευτικούς αυτά που αξίζουν να παίρνουν, να διασφαλίζει τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης σε ποιο δίκαιη κατεύθυνση, να διασφαλίζει το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και να καταργήσει το “Stand Your Ground” (αμφιλεγόμενος νόμος της Πολιτείας της Φλόριντα που προβλέπει ότι όποιος φοβάται για τη ζωή του μπορεί να προσφύγει ακόμη και σε θανάσιμη βία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του). Αυτές τις αξίες πρέπει να στηρίξουμε”. Παράλληλα ζητά να επανακτούν το δικαίωμα ψήφου όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους.

Η φιλανθρωπική δράση της Rihanna

H 30χρονη απο τα νησιά Μπαρμπέιντος έχει άλλωστε ιδρύσει από το 2006 το ίδρυμα “Πιστεύω” για να βοηθήσει παιδιά με νοητικά προβλήματα. Έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιες καμπάνιες για την καταπολέμηση του AIDS και έχει συνεργαστεί με την εταιρία ενδυμάτων H&M και συγκεκριμένα τη γραμμή Fashion Against AIDS για τον σκοπό αυτό.

Το 2008, έκανε συναυλίες και τα έσοδα τα έδωσε μέσω του ιδρύματος της “Πιστεύω” για την παροχή  ιατρικών εφοδίων, σχολικά είδη και παιχνίδια για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τον Ιανουάριο του 2010 οργάνωσε την εκστρατεία “Ελπίδα για την Αϊτή τώρα” ενώ στις 12 Φεβρουαρίου 2012, έκανε μια επίδειξη στο House of Blues στο Λος Άντζελες για να συγκεντρωθούν χρήματα για το Παιδικό Ορθοπαιδικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες.

Τον Νοέμβριο του 2012, η Rihanna έδωσε 100.000 δολάρια στην τράπεζα τροφίμων ύστερα από τον τυφώνα Sandy ενώ την ίδια χρονιά δώρισε 1.750.000 δολάρια στο Νοσοκομείο “Βασίλισσα Ελισάβετ” στον τόπο που μεγάλωσε η ίδια, δηλαδή το Bridgetown των Μπαρμπέιντος.

Η Rihanna Joel Ryan/Invision/AP

 

Το 2013 έδωσε στη UNICEF 61.000 δολάρια προκειμένου να βοηθήσει τους άστεγους ύστερα από τον μεγάλο σεισμό στις Φιλιππίνες.

Στις 3 Ιανουαρίου 2014 πήρε μέρος στην εκστρατεία MAC Viva Glam, η οποία ωφελεί τις γυναίκες, τους άνδρες και παιδιά που ζουν με τον ιό HIV/AIDS.

Και πριν λίγους μήνες  χαιρέτησε την πολιτική της καγκελαρίου της Γερμανίας για την εκπαίδευση στις φτωχές χώρες. Παράλληλα, ζήτησε 50 εκατομμύρια επιπλέον από τη Γερμανία για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα αναλφαβητισμού στις υποανάπτυκτες χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα νησιά Μπαρμπέιντος.

Επίσης, η ίδια έχει απορρίψει την πρόταση να εμφανιστεί στο ημίχρονο του Super Bowl του 2019 σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κόλιν Κάπερνικ, σούπερ σταρ του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο οποίος λόγω της πολιτικής στάσης του βρίσκεται χωρίς ομάδα στο NFL. Είναι ο άνθρωπος που έγινε “έμβλημα” της Nike.

 

Τέλος, η Rihanna συναντήθηκε πρόσφατα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσει τις πρωτοβουλίες της για την εκπαίδευση νεαρών κοριτσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα