Ιωάννα Πηλιχού: Η δύσκολη συνεργασία με τον Φιλιππίδη - "Βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα"

Ιωάννα Πηλιχού
Ιωάννα Πηλιχού PAPADAKIS PRESS

Η γνωστή ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού δήλωσε περιέγραψε τη δύσκολη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ αποκάλυψε τον λόγο που δεν θα πήγαινε ποτέ στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1.

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, τον λόγο που δεν έχει πάει ποτέ στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1, αλλά και γιατί δεν θα ξανασυνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μίλησε η γνωστή ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά "Ευτυχισμένοι μαζί".

«Έχω δεχτεί και εντός και εκτός δουλειάς σεξουαλική παρενόχληση», είπε η αγαπημένη ηθοποιός, προσθέτοντας ότι «Το θετικό του MeToo είναι, πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, οι θύτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές».

ADVERTISING

«Σε γιατρό και στο σχολείο έχω δεχτεί παρενόχληση από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να το συζητήσω. Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει», πρόσθεσε η Ιωάννα Πηλιχού.

Η αποκάλυψη για τον Γιώργο Λιάγκα

Μένοντας στο θέμα, η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε και το λόγο που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη και μίλησα για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει όλο το περιστατικό, γιατί με κυνήγησε ο γιατρός και το έσκασα, και ένιωσα τόσο άσχημα και σκέφτηκα “τι ήθελα και μίλησα”. Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή. Χαίρομαι, που βλέπω ότι τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, ότι έχουν κάνει στροφή, αλλά εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Η συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για περιστατικά κακοποίησης στο χώρο του θεάματος, η Ιωάννα Πηλιχού ανέφερε ότι «Υπήρχαν ονόματα, γενικά, που δεν τα άγγιζες, γιατί είχαν με ένα μαγικό τρόπο το ακαταλόγιστο, τα ΜΜΕ ήταν υπέρ τους. Χαίρομαι που επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι».

Ακόμα, μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συνεργασία τους, σημειώνοντας ότι «Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει “βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα” και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί “οι νέοι δε μιλούν”».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεξουαλική παρενόχληση, Τηλεόραση, Πέτρος Φιλιππίδης, ΑΝΤ1, Metoo
SHARE:

24Media Network