Καφετζόπουλος: Δεν είμαι οκ με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο

Καφετζόπουλος: Δεν είμαι οκ με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο
Αντώνης Καφετζόπουλος glomex

Οι εξαρτήσεις, οι απώλειες και τα social media ήταν μόνο μερικά από όσα συζήτησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος με το παρουσιαστικό δίδυμο Βαμβακάρη - Γιαννούτσου στην εκπομπή "Αυτός και ο Άλλος".

Καλεσμένος του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου βρέθηκε ο Αντώνης Καφετζόπουλος το βράδυ της Τρίτης (9/2).

Μέσα από μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Αυτός και ο Άλλος”, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την εξάρτησή του από το αλκοόλ σε νεαρή ηλικία αλλά και τη στάση του στα social media, όπου δεν διστάζει να σχολιάσει με καυστικό ενίοτε τρόπο όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Μιλώντας για το αν κινδύνεψε ποτέ από τις εξαρτήσεις, ο γνωστός ηθοποιός απάντησε αρνητικά, ωστόσο εξομολογήθηκε πως “κάποια στιγμή φρίκαρα με το αλκοόλ. Περίμενα σε μία ουρά σε ένα μπαρ να έρθει η σειρά μου να παραγγείλω το ποτό μου και με έπιασαν τα νεύρα μου. Και λέω τι βλακεία είναι αυτή; Να με πιάνει κάτι επειδή δεν ήρθε το ποτό μου την ώρα που το ήθελα; Δεν ήπια για έξι μήνες. Έπινα τότε συστηματικά κάθε βράδυ, είχα γύρω μου φίλους που είχαν γίνει αλκοολικοί παράλληλα με εμένα […] Αισθάνθηκα ότι αυτή η ανάγκη που με έπιασε κι η αδημονία που ήταν και σωματική, είναι κακό σημάδι. Ήταν στα 35 μου. Τα έκανα επάνω μου, δεν είχα και επιλογή. Δεν είπα πρέπει να το καταπολεμήσω. Φοβήθηκα πάρα πολύ και το έκοψα και μετά το άρχισα ξανά. Μου αρέσει να πίνω. Αυτό είναι το αγαπημένο μου. Τώρα βέβαια επειδή έχω γεράσει, όταν ξυπνώ το πεπτικό μου σύστημα είναι άνω κάτω. Η σωματική μου κατάσταση είναι ενός ανθρώπου 70 χρονών”.

Σε ερώτηση για το αν έχει καταφέρει να βγάλει πράγματα μέσω των social media που δεν θα μπορούσε να κάνει ενδεχομένως με άλλο τρόπο, ο Αντώνης Καφετζόπουλος σχολίασε πως του αρέσει να γράφει κείμενα κάτω από 700 και πάνω από 200-300 λέξεις, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους δεν “ανοίγει” συζήτηση με όσους βρίζουν ή διαστρεβλώνουν όσα λέει.

Δεν απαντάω στον καθένα δεν έχει νόημα αυτό. Απαντάω όταν κάποιος διαστρεβλώσει αυτά που είπα ή με βρίσει”, δήλωσε και σχολίασε πως δεν τον έχει ενοχλήσει κάποιο σχόλιο που έχει διαβάσει για εκείνον. “Καμιά φορά μένω άφωνος και άναυδος όταν ο άλλος αντί να σκεφτεί αυτά που έγραψες, απαντάει με τρόπο που προσπαθεί να σε προσβάλλει και να σε μειώσει. Όταν αισθάνεσαι ότι θέλει πραγματικά να σε τραυματίσει, να σε πληγώσει, να σε καταραστεί, μένεις άφωνος. Τι να πεις σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι ακόμη και οι πιο τοξικοί, όταν γράφουν είναι άλλοι άνθρωποι και όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο είναι άλλοι. Καταλήξαμε να κάνουμε φιλικές κουβέντες με ανθρώπους που ήταν σε κακή κατάσταση, είχαν και ένα παρελθόν και με απειλούσαν ότι θα με μαχαιρώσουν ή θα με σκοτώσουν. Και τελικώς βρήκαμε έναν τρόπο να μιλήσουμε”, δήλωσε.

“Την πετριά ότι θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο την έχουμε πολλοί άνθρωποι. Επιφανείς και σπουδαίοι όπως ο Καζαντζάκης από τη μία και κατάπτυστοι όπως ο Χίτλερ από την άλλη. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει. Είμαι οκ με αυτούς, δεν είμαι οκ με αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν τον κόσμο, τις κοινωνίες, αυτά τα λίγα πράγματα που έχουμε κερδίσει. Δηλαδή φανταστείτε πώς ήταν οι κοινωνίες πριν 3.000 χρόνια, τον Μεσαίωνα που έκαιγαν τις γυναίκες και ότι τώρα υπάρχει λιγότερη βία. Αυτό είναι μια κατάκτηση”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα