Κέιτλιν Τζένερ: “Είμαι τρανς, αλλά όχι τρανς ακτιβίστρια”

Κέιτλιν Τζένερ: “Είμαι τρανς, αλλά όχι τρανς ακτιβίστρια”
Η Caitlyn Jenner AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Η Κέιτλιν Τζένερ αναλαμβάνει σχολιάστρια στο συντηρητικό Fox News. Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις στο ντεμπούτο της.

Σχολιάστρια στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News αναλαμβάνει η Κέιτλιν Τζένερ, η οποία απασχολεί κατά καιρούς για τις αμφιλεγόμενες απόψεις της. Καθώς έκανε το ντεμπούτο της στον σταθμό, η ίδια υποστήριξε ότι δεν έγινε μέλος του Fox News για να γίνει “τρανς ακτιβίστρια”, παρόλο που αποτελεί μέρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισής της στο δίκτυο ειδήσεων, η Τζένερ συναντήθηκε με τον Sean Hannity για να συζητήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο της Φλόριντα που υπογράφηκε πρόσφατα για το “Don’t Say Gay”, , το οποίο επιδιώκει να απαγορεύσει ή να περιορίσει τις συζητήσεις στην τάξη σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, εκτός αν είναι «κατάλληλες για την ηλικία ή την ανάπτυξη».

«Η Αμερική χρειάζεται να αφυπνιστεί. Είχαμε πολλές συζητήσεις στην πραγματικότητα, ακόμη και με εσάς, Sean, και άλλους ανθρώπους στο Fox όταν διαπραγματευόμασταν αυτή τη συμφωνία. Όπως γνωρίζετε, είμαι τρανς, αλλά δεν είμαι τρανς ακτιβίστρια. (Το τρανς κομμάτι) είναι μόνο ένα μέρος της ζωής μου. Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα. Νομίζω ότι στις επόμενες ενδιάμεσες εκλογές που έρχονται, τα θέματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων θα είναι πολύ μεγάλα, και ανυπομονώ να τα καλύψω. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για μένα από αυτό, προφανώς», είπε αρχικά στο ντεμπούτο της στον σταθμό.

Η Τζένερ προχώρησε σε ένα ακόμη επικοινωνιακό φάουλ όταν ρωτήθηκε για τη στάση της απέναντι στο τρανσφοβικό νομοσχέδιο: H απάντησή της ήταν ότι τάσσεται «υπέρ των γονεϊκών δικαιωμάτων»…

Κέιτλιν Τζένερ: Οι απόψεις που προβληματίζουν

Να σημειωθεί ότι η Τζένερ έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στον συγκεκριμένο σταθμό. Σε μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις, τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν δίστασε να υποστηρίξει τον αντιεμβολιαστή παρουσιαστή Joe Rogan, ο οποίος να υπενθυμίσουμε έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σχετικά με το Podcast του στο Spotify, στο οποίο μεταδίδονται fake news για τις επιπτώσεις των εμβολίων.

Επιπλέον, η Τζένερ κατά την καμπάνια της για να γίνει η επόμενη κυβερνήτης της Καλιφόρνια, είχε ταχθεί υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής. “Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να την ψηφίσουν στις εκλογές, η ίδια τόνισε: “Επειδή είμαι χαριτωμένη και αξιολάτρευτη”…

Αρνητικό πρόσημο έχει για πολλούς και η άποψή της για το εάν μια τρανς αθλήτρια, έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται σε αθλητικούς αγώνες: Η Κέιτλιν Τζένερ υποστηρίζει ότι σε γυναικεία αθλήματα δεν πρέπει να αγωνίζονται τρανς αθλήτριες, τονίζοντας πως για εκείνη είναι “ζήτημα δικαιοσύνης” το να μην υπάρχουν άτομα που έχουν γεννηθεί ως άντρες, στον γυναικείο αθλητισμό και πως τα (σισ) κορίτσια που αθλούνται σε σχολεία και σχολές “θα πρέπει να προστατευθούν”. Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με νέα οδηγία της αναφέρει ρητά ότι δεν χρειάζεται οι τρανς γυναίκες να μειώνουν την τεστοστερόνη τους για να ανταγωνιστούν τις σισ γυναίκες, εστιάζοντας κυρίως στην ένταξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα