Μιχάλης Ρέππας: Τα απογοητευτικά βήματα στο θέατρο, η Μίνα Αδαμάκη και η “συγγένεια” με τις “Τρεις Χάριτες”

Μιχάλης Ρέππας: Τα απογοητευτικά βήματα στο θέατρο, η Μίνα Αδαμάκη και η “συγγένεια” με τις “Τρεις Χάριτες”
Glomex

Στη "συγγένεια αίματος" που έχει με τις "Τρεις Χάριτες", τις τελευταίες στιγμές του με τη Μίνα Αδαμάκη, αλλά και τα πρώτα του βήματα στο θέατρο, μίλησε ο Μιχάλης Ρέππας.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” βρέθηκε ο Μιχάλης Ρέππας.

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σεναριογράφος, με ένα γεμάτο “βιογραφικό”, μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική, ενώ αναφέρθηκε και στις “Τρεις Χάριτες”, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση.

“Οι γονείς μου δεν χάρηκαν που έγινε ηθοποιός, δεν τους άρεσε. Όταν έχεις πάρει απόφαση μέσα στο μυαλό σου κάτι, δεν σε αποτρέπουν οι απόψεις, όσο αγαπημένα πρόσωπα και να είναι. Χώρια που, στη νεότητα τους γονείς πολύ αργότερα καταλαβαίνεις ότι ίσως είναι οι μόνοι άνθρωποι που σε αγάπησαν τόσο άδολα. Στη νεότητα δεν το καταλαβαίνεις, τους βλέπεις και λίγο εχθρούς”, δήλωσε.

Για τα πρώτα του βήματα στο θέατρο, είπε: Απογοητευτικά θα τα χαρακτήριζα. Δεν είναι ότι με άρπαξαν όπως βλέπεις κάποια παιδιά που τα αρπάζει αμέσως το κύκλωμα. Και δίκαια δηλαδή, δεν λέω άδικα, τα θέλει η δουλειά. Ούτε κανένας κωμικός κωμικός ήμουν, ούτε και κανένας όμορφος όμορφος ήμουν. Δεν είχα κάτι το χαρακτηριστικό”.

“Οι Χάριτες είναι οι Χάριτες”

Κάτι παραπάνω από στενή χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Ρέππας τη σχέση του με τις “Τρεις Χάριτες”.

“Έχω συγγένεια αίματος με τις ‘Τρεις Χάριτες’. Οι Χάριτες είναι Χάριτες, τέλος. Αυτές ήταν ηθοποιοί που -δεν ξέρω, τώρα μιλάω σαν παλιόγερος κι εγώ- μου φαίνεται εκλείπει αυτό το είδος ηθοποιών. Ήταν ηθοποιοί που είχαν πάνω από όλα τη δουλειά, ό,τι και να συνέβαινε στο πλατό.

Ό,τι και να είχαν νευριάσει, με την κομμώτρια, τη διπλανή, δεν υπήρχε περίπτωση οι Χάριτες να μην είναι απίκο πάνω στη δουλειά. Κι έτσι μάθαμε κι εμείς, διότι θυμάμαι ότι λέγαμε με τον Θανάση μόνο από τον τάφο δεν θα φύγει επεισόδιο”.

Για την σπουδαία Μίνα Αδαμάκη και το τηλεφώνημα μαζί της που τον έκανε να αναρωτηθεί αν είναι καλά, λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή, ο Μιχάλης Ρέππας είπε: “Η Μίνα ήταν από τους ανθρώπους που υπεραγαπάς, αλλά δεν τους βλέπεις καθόλου συχνά. Αλλά με τη μισή επαφή, με το που συναντιέσαι, αποκαθίσταται όλο αυτό. Κάποια στιγμή του λέω ‘ρε Θανάση, δεν πρέπει να είναι καλά η Μίνα’, γιατί με είχε πάρει ένα τηλέφωνο και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε.

Αυτό έγινε περίπου ενάμιση χρόνο πριν πεθάνει. Σαν να τα μπέρδευε, σαν να ήθελε να τα πει σε μένα. Δεν μου πήγε το μυαλό όμως. Το ίδιο συνέβη και με τη Ντίνα την Κώνστα. Από τηλεφώνημα είχε φανεί ότι κάτι δεν πήγαινε τέλεια. Είχε ή άνοια ή Αλτσχάιμερ, δεν το ξέρω. Κάτι τέτοιο δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Είναι σαν τον μεθυσμένο, μπορείς να τον κάνεις καλά;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα