Μπέζος για Κιμούλη: “Ο χώρος μας δεν είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά”

Μπέζος για Κιμούλη: “Ο χώρος μας δεν είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά”
Γιώργος Κιμούλης και Γιάννης Μπέζος Papadakis Press / Γιωργος Κουκουλης

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και άσκησης σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας στο χώρο του θεάτρου. Τι είπε για τον Γιώργο Κιμούλη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Πρωινό του ΑΝΤ1 είχε ο Γιάννης Μπέζος το πρωί της Πέμπτης 28/1, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και άσκησης σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας στο χώρο του θεάτρου, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχει δεχθεί τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός του, Γιώργος Κιμούλης.

“Πάντα ακούγονται πράγματα σε αυτή τη δουλειά και ακουγόντουσαν και ακούγονται. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος με όλη αυτή την ιστορία. Δεν αρνούμαι ούτε κρίνω τους ανθρώπους που κατηγορούν, κάποιον λόγο θα έχουν φυσικά, γιατί είναι ζοφερά πράγματα αυτά εφόσον συνέβησαν. Γι’ αυτά θα απολογηθούν οι ίδιοι. Υπάρχει, όμως, κίνδυνος να υπάρξει μια εικόνα ότι ο χώρος ο δικός μας είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά. Θεωρώ ότι το να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου για να δώσεις δουλειά σε κάποιον που διεκδικεί το μεροκάματό του ή ξεκινάει την καριέρα του, το θεωρώ απίστευτα χυδαίο και ένδειξη δειλίας”, υποστήριξε.

Ενώ συνέχισε: “Ο Γιώργος Κιμούλης έχει τεράστια πορεία, είναι ένας άνθρωπος με χαρακτήρα εκρηκτικό, ο ίδιος δεν το κρύβει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται τέτοιες πράξεις, δηλαδή σωματικής ή ψυχολογικής βίας ή συμπεριφοράς περίεργης πάνω στην σκηνή που είναι ακόμα χειρότερο. Εγώ, ελάχιστα που δούλεψα μαζί του δεν είδα κάτι τέτοιο. Τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ελάχιστες φορές είδα συμπεριφορές τέτοιες”.

“Ανεξάρτητα από την περίπτωση του Γιώργου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση υβριστική ή συμπεριφορά που να προσπαθείς να μειώσεις τον συνάδελφό σου ή να χειροδικείς. Νομίζω ότι όσοι έχουμε μια πιο ισχυρή θέση, αν πραγματικά είμαστε γνήσια πολιτισμένοι, θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει η συμπεριφορά μας προς τους υφιστάμενους. Το τι έχει ακουστεί για τον Αλέξη Μινωτή δεν περιγράφεται. Αυτό δεν μειώνει της αξία τους ως καλλιτέχνη, αλλά ούτε βέβαια τον δικαιολογεί στις πράξεις του. Με αυτή την έννοια λέω δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, τα έχουμε ακούσει αυτά τα πράγματα”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα