Ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο
Αντίνοος Αλμπάνης Αντίνοος Αλμπάνης @_andinoos

Ο Αντίνοος Αλμπάνης συγκινεί μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του, ενώ δίνει ελπίδα σε όσους περνούν το ίδιο και τις οικογένειές τους. "Να κάνετε υπομονή με τους ανθρώπους σας και να τους αγαπάτε", λέει.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε στην εκπομπή ‘Μεσάνυχτα” με την Ελεονώρα Μελέτη και μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο, τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο κόσμος αλλά και πώς αντιμετώπισε ο ίδιος τον εαυτό του. Ο ηθοποιός συγκίνησε με την μεγαλοψυχία του και έδωσε κουράγιο σε όσους περνούν το ίδιο.

Πέρασε αρκετός καιρός για να το πει στην οικογένειά του. “Για έναν γονιό που ακούει κάτι τόσο δυσοίωνο είναι μεγάλο αγκάθι, πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει στην οικογένεια σου ήδη κάτι τέτοιο”.

Τι τον έκανε όμως να το μοιραστεί; Η απόφαση του να μην αποσυρθεί από τη ζωή και να συνεχίσει να δουλεύει είχε ένα αντίκτυπο. Δεχόταν σχόλια αρνητικά για το ξυρισμένο του κεφάλι. “Τι πήγες και έκανες; Πού είναι ο Αντίνοος που ξέραμε;” σχολίαζαν.

Ο ηθοποιός “υποχρεώθηκε” κατά κάποιο τρόπο λόγω των μηνυμάτων που λάμβανε να μιλήσει. Όπως μάλιστα σχολιάζει “Καλό είναι να μην σερβίρουμε έτσι την αποψάρα μας. Πριν πούμε το οτιδήποτε ας έχουμε μια πισινή.”

Παράλληλα, όπως δηλώνει, είχε μια ανασφάλεια για το πώς θα τον αντιμετώπιζε ο κόσμος. “Είναι σπουδαίο να μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και να πούμε: ΈΧΩ ΑΥΤΌ!”

Με αφορμή ένα αρνητικό σχόλιο που έλαβε και έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντίνοος σχολιάζει: “Για εμένα είναι πολύ πιο απλό. Πρέπει να σταματήσουμε να ευχόμαστε ‘κακό ψόφο’ στους ανθρώπους. Έχουμε μια ευκολία απίστευτη ο,τι δεν μας αρέσει να το καταργιόμαστε. Δεν χρειάζεται να εύχεσαι σε κάποιον να πεθάνει”. Όταν η Μελέτη τον ρώτησε πως ένιωσε βλέποντας το σχόλιο εκείνος απαντά: “Συμπόνια. Συμπονώ το πλάσμα αυτό, που έχει τόση μαυρίλα στην ψυχή του”.

Έχει κλείσει τώρα τρεις μήνες από τη θεραπεία του, διάστημα πολύ μικρό για να νιώσει ότι το έχει αφήσει πίσω του και ότι έχει τελειώσει. “Φτερνίζομαι, βήχω και σκέφτομαι άσχημα πράγματα”, είπε. Όπως παραδέχεται τώρα θα αρχίσει να κάνει και ψυχοθεραπεία, αφού το πιο σημαντικό είναι να μην συνηθίσει να ζει στον φόβο.

Αυτό το οποίο τον κάνει χαρούμενο είναι πως παρατηρεί στην καθημερινότητα του διαφορά. Η γεύση του επανήλθε, γεγονός που τον βασάνιζε πολύ.

Η συμβουλή που δίνει ο Αντίνοος είναι πως λόγω των δυσκολιών μιας ασθένειας, όταν κανείς έχει ένα κοντινό του πρόσωπο που νοσεί οφείλει να δίνει λίγη έξτρα προσοχή, αλλά κυρίως να μην συμπεριφέρεται σαν ο άνθρωπος αυτός να είναι ανήμπορος.

Ο καρκίνος είναι μια “εγωιστική” ασθένεια που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι περνάς. “Να κάνετε υπομονή με τους ανθρώπους σας και φυσικά να τους αγαπάτε”, λέει ο Αντίνοος κλείνοντας.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version