Ο Χοακίν Φοίνιξ είχε παίξει τον Ιησού και ελάχιστοι το θυμούνται

Ο Χοακίν Φοίνιξ είχε παίξει τον Ιησού και ελάχιστοι το θυμούνται
Στιγμιότυπο από τη "Μαρία Μαγδαληνή" IMDB

Ένα χρόνο πριν χαραχτεί στη συνείδηση όλων ως "Τζόκερ", ο Χοακίν Φοίνιξ είχε υποδυθεί τον Ιησού μαζί με την σύντροφό του, Ρούνι Μάρα, στον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής.

Ο γνωστός ηθοποιός Χοακίν Φοίνιξ, που υπήρξε το πρόσωπο της χρονιάς πέρυσι, λόγω της καθηλωτικής ερμηνείας του στην ταινία “Τζόκερ”, έχει πολλούς κινηματογραφικούς ρόλους στο βιογραφικό του.

Στιγμιότυπο από τη "Μαρία Μαγδαληνή" IMDB

Αυτό που ίσως να μην θυμόμασταν, αλλά έρχεται ξανά στην επιφάνεια, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και των θρησκευτικών ταινιών που έχουν την τιμητική τους αυτές της μέρες, είναι πως ο Χοακίν Φοίνιξ είχε υποδυθεί τον Ιησού σε μία από τις κινηματογραφικές μεταφορές του Θείου Δράματος. Μάλιστα, ο Φοίνιξ ήταν συμπρωταγωνιστής με την Ρούνι Μάρα, την σύντροφό του, η οποία είχε υποδυθεί τη Μαρία Μαγδαληνή.

Στιγμιότυπο από τη "Μαρία Μαγδαληνή" IMDB

Πρόκειται για την ταινία “Μαρία Μαγδαληνή” (Maria Magdalene) σε σκηνοθεσία του Γκαρθ Ντέιβις, η οποία κυκλοφόρησε το 2018. Το έργο επικεντρώνεται στην ιστορία της νεαρής Μαρίας από τα Μάγδαλα, παρουσιάζοντάς την ως μια πιστή ακόλουθο του Ιησού, που πάει κόντρα στην οικογένειά της, η οποία θέλει να την παντρέψει, που δέχεται το βάπτισμά του Χριστού και που τον συνοδεύει στο κήρυγμά του, μαζί με τους 12 αποστόλους – μαθητές του, ως η μόνη γυναίκα ανάμεσα σε τόσους άντρες, μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάστασή του.

Ο Χοακίν Φοίνιξ εμφανίζεται στην ταινία με μούσια και μακριά μαλλιά, ένα παρουσιαστικό που έχουμε συνηθίσει για τον ρόλο του Ιησού, αλλά και με μια ερμηνεία που φέρει τη δική του υποκριτική “σφραγίδα”, όπως και σε όλους του τους ρόλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα