Όταν ο Σεφερλής έπαιζε στον “Άγιο Κυπριανό” το 1988

Όταν ο Σεφερλής έπαιζε στον “Άγιο Κυπριανό” το 1988

Σπάνιες εμφανίσεις του Μάρκου Σεφερλή από το μακρινό 1988. Είχε παίξει στη θρησκευτική ταινία "Άγιος Κυπριανός". Η συμμετοχή σε κωμική εκπομπή της ΕΡΤ2.

Ο Μάρκος Σεφερλής έχει αναμφισβήτητα μια μακρά καριέρα και βρίσκεται πάνω από τρεις δεκαετίες στον χώρο του θεάματος. Στην αρχή της καριέρας του, όμως, οι ρόλοι του ήταν μικρότεροι και αφορούσαν συμμετοχές ή περάσματα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, πολλές εκ των οποίων μας είναι εντελώς άγνωστες. 

Μία τέτοια σπάνια εμφάνισή του σε βιντεοταινία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ο Μάρκος Σεφερλής είναι πραγματικά αγνώριστος, καθώς τότε ήταν μόλις 20 χρονών και έκανε εκείνη την περίοδο τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής.

Πρόκειται για τη θρησκευτική ταινία “Άγιος Κυπριανός” σε σκηνοθεσία Γιώργου Χονδροκώστα που γυρίστηκε το 1987 – 1988 και κυκλοφόρησε από την Elpis Film. Η ιστορία αφορά τους Αγίους Κυπριανό και Ιουστίνη ή αλλιώς τον πρώην μάγο Κυπριανό και την Ιουστίνη την παρθένο. 

Όπως αναφέρει η περίληψη, η Ιουστίνη και η οικογένεια της εγκαταλείπουν την ειδωλολατρεία και ασπάζονται τον Χριστιανισμό. Ο Κυπριανός αφού μελέτησε όλους τους αρχαίους συγγραφείς και όλες τις θρησκείες, αποφάσισε να υπηρετήσει το σατανά και να βοηθάει τους συνανθρώπους του να κάνουν το κακό. Στο μεταξύ με εντολή της Ρώμης, ο Δούκας της Αντιοχείας, Ευτύλμιος, αρχίζει την εξόντωση των χριστιανών…

Δείτε το απόσπασμα:

Αυτή ίσως και να ήταν η πρώτη εμφάνιση του Μάρκου Σεφερλή στο “γυαλί”. 

Ωστόσο, ένα ακόμη βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το μακρινό 1988, δείχνει τον γνωστό ηθοποιό στα πρώτα του βήματα στην κωμωδία σε εκπομπή της ΕΡΤ2 στην τηλεόραση, σε ένα είδος πολύ πιο κοντά στο καλλιτεχνικό ύφος που εκπροσωπεί σήμερα. 

Δείτε την εμφάνισή του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα