Όταν ο Ράσελ Κρόου πήγε να γίνει μεζές για τίγρη στον “Μονομάχο”

Όταν ο Ράσελ Κρόου πήγε να γίνει μεζές για τίγρη στον “Μονομάχο”

Στην 20η επετείου της ταινίας, το καστ και οι τεχνικοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Η αποκάλυψη του Ρίντλεϊ Σκοτ για τη σκηνή που πάγωσε το αίμα του Ράσελ Κρόου.

Για τον σκηνοθέτη Ρίντλει Σκοτ, ήταν ένα νεοκλασικό έργο τέχνης του 19ου αιώνα που τον έπεισε να κάνει τη βραβευμένη με Όσκαρ “Ο Μονομάχος”.

Κερδίζοντας πάνω από 460 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως όπως είπε ο Scott στη Variety η ταινία είχε ένα τεράστιο προϋπολογισμό 103 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ταινία θριάμβευσε στο box office όταν έκανε το ντεμπούτο της στις 5 Μαΐου 2000. Το δράμα με τον Ράσελ Κρόου και τον Χοακίν Φοίνιξ άνοιξε το δρόμο για περισσότερα ιστορικά έπη όπως “300”, “Τροία” και “Centurion”.

Ο “Μονομάχος” ακολουθεί έναν Ρωμαίο στρατηγό Maximus (Κρόου), ο οποίος αναγκάζεται να δουλέψει ως μονομάχος, όταν απομακρύνεται από το πεδίο της μάχης στην αρένα, όπου αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του σε βάναυσους αγώνες θανάτου. Εν τω μεταξύ, ο γιος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκος Αυρήλιος Κομόδης (Φοίνιξ) – ο οποίος διέταξε τις δολοφονίες της οικογένειας του Μάξιμου – σκοτώνει τον πατέρα του και καταλαμβάνει τον θρόνο του.

Στην 20ης επετείου της ταινίας, το καστ και οι τεχνικοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Μεταφέροντας λοιπόν μία από αυτές μίλησαν για μια πραγματική τίγρη που βρισκόταν στην αρένα, από την οποία ο Κρόου έπρεπε να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τον Σκοτ η τίγρης ήταν ένα μεγάλο θηρίο, περίπου 3,5 μέτρα.

“Είχαμε δύο τύπους με αλυσίδα δεμένη σε κρίκο στο έδαφος να προσπαθούν να την ελέγξουν. Ο Ράσελ είπε “εντάξει, αφήστε τα” η τίγρης βγήκε από την τρύπα και ο κρόου πετάχτηκε στην άκρη φωνάζοντας ‘γαμ@@@ε με’, τρομαγμένος”.

“Του είπα, ήμασταν κι εμείς εκεί Ράσελ. Εσύ ήσουν στο μισό μέτρο εμείς στα δύο”, πρόσθεσε ο Σκοτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα