Θεοφανία Παπαθωμά σε ρεσιτάλ αναχρονισμού: “Ο ρόλος της γυναίκας είναι να αφοσιώνεται στον άντρα”

Θεοφανία Παπαθωμά σε ρεσιτάλ αναχρονισμού: “Ο ρόλος της γυναίκας είναι να αφοσιώνεται στον άντρα”
papadakispress/ Γιαννης Νταριλας

Σκοταδιστικές αντιλήψεις για τον ρόλο της γυναίκας από τη Θεοφανία Παπαθωμά. Ισχυρίζεται ότι "πρέπει να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της".

Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ σκοταδισμού και αναχρονισμού για τον ρόλο της γυναίκας επιδόθηκε η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά σε συνέντευξή της στο περιοδικό Τηλέραμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με την ηρωίδα που υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες, τη Βιολέτα, η γνωστή ηθοποιός κλήθηκε μεταξύ άλλων να μιλήσει για το πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο της γυναίκας αλλά και να σχολιάσει τις επαναλαμβανόμενες γυναικοκτονίες.

Σε ερώτηση σχετικά με τον χαρακτήρα που υποδύεται και για το αν αποτελεί πρότυπο για τις γυναίκες ώστε να μην υποτάσσονται στους άντρες, η Θεοφανία Παπαθωμά προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τη γυναικεία υπόσταση δήλωση, λέγοντας πως ο ρόλος της γυναίκας δεν είναι άλλος από το να “αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της”.

Μάλιστα, στη συνέχεια της συνέντευξης, ερωτώμενη για τις δολοφονίες γυναικών από συντρόφους τους, απέδωσε το φαινόμενο των γυναικοκτονιών στην “τρέλα”, την “καραντίνα”, την “κλεισούρα” και την “αποσταθεροποίηση”, θέτοντας εκτός συνάρτησης το γεγονός ότι οι θύτες είναι άντρες.

Συγκεκριμένα, είπε:

Είναι η Βιολέτα ένα πρότυπο για όλες τις γυναίκες; Να διεκδικούν τον έρωτα και την αγάπη, να μην το βάζουν κάτω, να μην υποτάσσονται στους άντρες;

«Το θέμα δεν είναι η υποταγή. Η Βιολέτα είναι πάντα αφοσιωμένη στη σχέση της και στον άνθρωπό της και αυτό πρέπει να κάνει μια γυναίκα: να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της. Αλλά δυστυχώς δεν πέφτεις πάντα σε καλά χέρια».

Τελευταία στην Ελλάδα είδαμε πολλές γυναίκες να δολοφονούνται από τους συντρόφους τους. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

«Πιστεύω ότι η “τρέλα” που ζούμε τα τελευταία χρόνια, η καραντίνα, η κλεισούρα και όλη αυτή η αποσταθεροποίηση, είναι ο λόγος που έχουν αυξηθεί η εγκληματικότητα, η τρέλα, η ψυχασθένεια, οι αυτοκτονίες… Ο κόσμος έχει δοκιμαστεί πολύ και κάποιοι δεν άντεξαν. Η ζωή που ζούμε δεν είναι φυσιολογική, οπότε είναι επόμενο να βλέπουμε και τέτοια φαινόμενα να έχουν αυξηθεί».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα