Ξέσπασμα Στινγκ για Αμαζόνιο: "Ο Μπολσονάρου ανοίγει το δρόμο της αποψίλωσης του δάσους"

Στινγκ
Στινγκ CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Σε δήλωσή του ο μουσικός καταδικάζει την στάση του προέδρου της Βραζιλίας απέναντι στο θέμα του Αμαζονίου. "Είναι γνωστό πως δεν συμπαθεί τους ιθαγενείς της Αμαζονίας", αναφέρει.

Ο Στινγκ με δήλωσή του καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαχειρίζεται τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου.

Με μία δημοσίευσή του στο Facebook, ο μουσικός επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, και τον κατηγορεί ότι τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Επίσης τον καταγγέλλει ότι με τη στάση του και τις πολιτικές του αποφάσεις ανοίγει τον δρόμο της αποψίλωσης του Αμαζονίου και της εμπορικής εκμετάλλευσης της περιοχής.

ADVERTISING

Ο διάσημος μουσικός λέει ακόμα στο σημείωμά του ότι είναι γνωστό σε όλους πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν συμπαθεί και μιλάει απαξιωτικά για τους ιθαγενείς της Αμαζονίας και καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει πολιτική, καθώς αμέτρητα είδη που ζουν στην περιοχή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν άμεσα.

Ο Στινγκ, σύμφωνα με το περιοδικό «The Rolling Stone», εδώ και χρόνια είναι υποστηρικτής της διατήρησης του τροπικού δάσους, έχοντας ξεκινήσει το Rainforest Foundation Fund το 1987, το οποίο συνεργάστηκε στενά με αυτόχθονες κοινότητες στη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική για να προστατεύσει τα σπίτια τους.

Στην επιστολή του έγραψε σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι ηγέτες που επικαλούνται εθνικιστικές ατζέντες ή ισχυρίζονται ότι η αλλαγή του κλίματος και όσοι μιλούν για αυτή είναι μια φάρσα, είναι ένοχοι πολύ περισσότερο από όλους όσοι κοιτάζουν και δεν κάνουν τίποτα. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια σε παγκόσμια κλίμακα».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμαζόνιος, Φωτιά, Κλιματική Αλλαγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Αμαζόνιος καίει τη διεθνή εικόνα της Βραζιλίας

Αμαζόνιος: Οι βροχές δεν θα σταματήσουν τις φωτιές

Καίγεται ο Αμαζόνιος: Ποιος είναι ο αληθινός φόβος για την ανθρωπότητα;

Ο Αμαζόνιος καίγεται, η Βραζιλία λέει "όχι" στη βοήθεια της G7

Παγκόσμια ανησυχία: Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τον Αμαζόνιο

SHARE:

24Media Network