Δεσμεύουν την περιουσία του Λάκη Γαβαλά

Δεσμεύουν την περιουσία του Λάκη Γαβαλά

Η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση της περιούσιας του Λάκη Γαβαλά για την υπόθεση οφειλών του προς το Δημόσιο

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του γνωστού σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά διέταξε η αρχή για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η απόφαση εκδόθηκε για την υπόθεση των οφειλών του από μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 146 χιλιάδων ευρώ.

Εντός των ημερών αναμένεται να κριθεί από εισαγγελικό λειτουργό, με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, αν θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη στον Λάκη Γαβαλά για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης χρεών ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο αναβλήθηκε την Πέμπτη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η απόφαση δέσμευσης θα επιδοθεί από Εισαγγελέα στον επιχειρηματία, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 6 Ιουνίου 2012.

Υπενθυμίζεται πως για την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ κρίθηκε προφυλακιστέα και η αδελφή του επιχειρηματία, Παναγιώτα Γαβαλά, ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρίας εσωτερικής διακόσμησης, η οποία παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στην Οικονομική Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα