ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ

Ο Δημήτρης Βίτσας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που διατέλεσε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών. Γεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι. Σπούδασε νομική στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από το 1974, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και κατόπιν στο ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1991. Στη συνέχεια προσχώρησε στον Συνασπισμό, όπου ήταν γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 2009 έως το 2013. Τον Ιούλιο του 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε ως ενιαίο κόμμα, εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής στη Β' Αθηνών και σε αυτές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη στη Β' Πειραιώς. Στις 18 Ιουλίου του 2015 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά από τη παραίτηση του Κώστα Ήσυχου. Διατήρησε το αξίωμά του και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Την 28η Φεβρουαρίου του 2018 ανέλαβε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ουκρανική κρίση αλλά και το "σύνδρομο προβλέψιμου συμμάχου" της κυβέρνησης

Ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ουκρανική κρίση αλλά και το "σύνδρομο προβλέψιμου συμμάχου" της κυβέρνησης

Υπέρ της διπλωματικής επίλυσης τάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Διαχρονική πολιτική της Ελλάδας ο ρόλος της γέφυρας μεταξύ Ε.Ε και μεγάλων δυνάμεων.

ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Νέος πρόεδρος ο δικηγόρος Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Ο δικηγόρος Αθανάσιος Παπαϊωάννου είναι ο νέος πρόεδρος του ΑΣΕΠ, μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ποιος εξελέγη αντιπρόεδρος και ποιοι είναι οι νέοι σύμβουλοι. Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.