Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόστιμο στο ΚΚΕ για αφισορύπανση – Πρόστιμο και στο ΚΚΕ (μ-λ)

Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόστιμο στο ΚΚΕ για αφισορύπανση – Πρόστιμο και στο ΚΚΕ (μ-λ)
Δημαρχείο της Αθήνας Eurokinissi

Ο Δήμος Αθηναίων επέβαλλε και νέο πρόστιμο στο ΚΚΕ, αυτή τη φορά ύψους 40,800 ευρώ, για προεκλογικές αφίσες που έχουν κολληθεί παράνομα.

Στην επιβολή προστίμων στο ΚΚΕ -ύψους 40.800 ευρώ– και στο ΚΚΕ(μ-λ) -ύψους 5.400 ευρώ- για προεκλογική αφισορύπανση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, βάσει του νέου κανονισμού καθαριότητας του δήμου που είναι σε ισχύ από το 2022.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται από τον δήμο στο ΚΚΕ μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς το πρώτο -ύψους 21.600 ευρώ- είχε βεβαιωθεί την περασμένη Δευτέρα για αντίστοιχη παράβαση του κανονισμού.

Αυτή τη φορά, οι υπηρεσίες του δήμου κατέγραψαν και στη συνέχεια αφαίρεσαν συνολικά 136 προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ από κολώνες δημοτικού φωτισμού όπου είχαν αναρτηθεί κατά τη γνώμη του παράνομα, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Πειραιώς και Πατησίων.

Αντίστοιχα, αφαιρέθηκαν 18 προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ) που είχαν αναρτηθεί στις οδούς Πατησίων, Αγίας Λαύρας, Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη.

Υπενθυμίζεται, ότι η επιβολή χρηματικού προστίμου περιλαμβάνεται στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που εγκρίθηκε πέρυσι από το δημοτικό συμβούλιο και βάσει αυτού οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται στην απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων αφισών που ρυπαίνουν την πόλη, καθώς και στην επιβολή του ανάλογου προστίμου για αυθαίρετη ρύπανση.

Tέλος, επισημαίνεται ότι από τον Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων ισχυρίζεται ότι έχει παραχωρήσει -ατελώς- στα κόμματα δημόσιους χώρους για χρήση προεκλογικών περιπτέρων, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα σε στάσεις για ανάρτηση του προεκλογικού υλικού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα