Δύο ερωτήσεις κατά της Έλενας Κουντουρά από τον Καμμένο

Δύο ερωτήσεις κατά της Έλενας Κουντουρά από τον Καμμένο
Ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Κουντουρά Eurokinissi

Στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΑΝΕΛ και των άλλων βουλευτών του κόμματος οι δαπάνες για τις δράσεις προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό επί της υπουργίας της Έλενας Κουντουρά και τα πεπραγμένα στελεχών του υπουργείου που έχουν με στενές προσωπικές σχέσεις με την πρώην υπουργό.

Δύο ερωτήσεις κατά της Έλενας Κουντουρά και των πεπραγμένων της στο υπουργείου Τουρισμού κατέθεσε ο Πάνος Καμμενος κι οι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Αριστείδης Φωκάς και Κώστας Κατσίκης. Στο «στόχαστρο» του Π. Καμμένου είναι οι δαπάνες για τις δράσεις προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό επί της υπουργίας της Έλ. Κουντουρά, αλλά και τα πεπραγμένα στελεχών του υπουργείου Τουρισμού που συνδέονται με στενές προσωπικές σχέσεις με την Έλ. Κουντουρά.

Η επερώτηση έρχεται μια μέρα μετά τη συνέντευξη της Έλενας Κουντουρά στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο κατά την οποία η πρώην υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κριτική που δέχθηκε ότι υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μείνει στην θέση της, είπε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα καθώς όπως τόνισε ήταν ξεκάθαρα από την αρχή υπέρ της Συμφωνίας κάτι που γνώριζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο του 2018. “Όταν τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις, ξανατοποθετήθηκα στην ΚΟ και τους είπα ότι δεν μπορώ να καταψηφίσω γιατί δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση και είμαι υπέρ της Συμφωνίας”. “Κρατάω πολύ στην ψυχή μου το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση και στην προκειμένη περίπτωση, είχα πει εξ αρχής ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην στηρίξω την Κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της”.

Στην επερώτηση η οποία απευθύνεται προς τον διάδοχο της Έλ. Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο Π. Καμμένος κι οι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για «μεγάλη απόκλιση» ύψους 19.505.638 ευρώ μεταξύ των ποσών για τις δράσεις προβολής της χώρας στο εξωτερικών, όπως αυτά αναφέρονται από την ίδια την Έλ. Κουντουρά σε απάντησή της σε παλιότερη ερώτηση των ΑΝΕΛ, και των ποσών αυτών όπως καταγράφονται στα επίσημα ισοζύγια λογαριασμών του ΕΟΤ.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ρωτούν ακόμα αν ισχύουν οι καταγγελίες ανωτάτων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Τουρισμού ότι η Έλ. Κουντουρά μετά την αποχώρησή της από το υπουργείο «παρέλαβε το σύνολο των αρχείων που είχαν εμπιστευτικό πρωτόκολλο». Επίσης οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ζητούν τις προγραμματικές συμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ κατέθεσαν κι ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Θ. Θεοχαρόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητώντας τα στοιχεία του ΦΠΑ που έχει εισπραχθεί για υπηρεσίες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ερώτηση για τα πεπραγμένα του γενικού γραμματέα και της αντιπροέδρου του ΕΟΤ

Παράλληλα, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ρωτούν αν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κώστας Τσέγας υπήρξε συνέταιρος και δικηγόρος του συζύγου της Έλ. Κουντουρά Σαράντη Παπαχριστόπουλου. Επίσης ρωτούν αν η διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Έλ. Κουντουρά Αγγελική Χονδροματίδου έχει διοριστεί αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, ενώ καταλογίζουν στην Αγγ. Χονδροματίδου ότι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ κι ότι «το όνομα της έχει εμπλακεί, σύμφωνα με σωρεία δημοσιευμάτων, σε σκάνδαλο της ΜΚΟ «Ανάσα» έχοντας επιδοτηθεί με το ποσό των 550.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο (ποσό) ουδείς γνωρίζει που έχει διατεθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα