Εκλογές 2023: Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα ο Τσίπρας – “Ο Μητσοτάκης φοβάται το debate”

Εκλογές 2023: Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα ο Τσίπρας – “Ο Μητσοτάκης φοβάται το debate”

Για αντιγραφή προεκλογικών εξαγγελιών και σλόγκαν κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κω.

“Πιστεύω ότι είμαστε παρόντες σε ένα μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο για τη αλλαγή που θα έλθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κω τη Δευτέρα.

“Έμεινε ένας μήνας μέχρι ο λαός μας να πει το μεγάλο όχι στο καθεστώς Μητσοτάκη και το μεγάλο ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τέσσερα σκληρά χρόνια με ανασφάλεια και αγωνία και θα κάνει το πρώτο βήμα για δικαιοσύνη και σιγουριά”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι “η ελληνική κοινωνία περνά από τον θυμό στην απόφαση, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα”.

Έκανε αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού και ανακοίνωσε ότι αποδίδοντας τιμή στην μνήμη του θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Μίλησε για το μεταφορικό ισοδύναμο που είχε εισηγηθεί ο Νεκτάριος Σαντορινιός ως υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι θα το θέσει ξανά σε εφαρμογή.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εφαρμόσει και το υγειονομικό ισοδύναμο για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για την στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές. “Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξέρουμε, μπορούμε, θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα. Η στιγμή της λαϊκής ετυμηγορίας είναι στιγμή ενότητας για τον ελληνικό λαό. Η ελευθερία και η δημοκρατία πάντοτε μας οδηγούν στα κρίσιμα διλήμματα των καιρών” επεσήμανε και εξέφρασε την άποψη ότι “οι δήθεν αυτοδύναμες κυβερνήσεις έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Το πολιτικό σύστημα έπρεπε να εκπαιδευτεί στη συνεργασία. Ηρθε η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή” συμπλήρωσε.

Ασκησε, τέλος, σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Η Ελλάδα που ζήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν αξίζει σε κανέναν. Φοβάται ο κ. Μητσοτάκης. Ερχεται η ώρα της αλλαγής. Ούτε καν σε τηλεοπτική συζήτηση δεν έρχεται, το αρνείται. Μα αυτός δεν είναι πολύ λέει ότι το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Είναι δυνατόν να επιλέγει ο ίδιος τους δημοσιογράφους που του παίρνουν συνέντευξη.

Ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ με το σήμερινό σποτάκι του. Τέσσερα χρόνια ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Ποιος τα έκανε χειρότερα; Είναι ικανός να πετάξει τη γραβάτα και να φωνάζει δικαιοσύνη παντού”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα