Ενόχληση Μητσοτάκη για όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια

Ενόχληση Μητσοτάκη για όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια
Κυριάκος Μητσοτάκης Nick Paleologos / SOOC

Το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στα γαλάζια στελέχη που προσδοκούν μία θέση στην επόμενη κυβέρνηση.

“Υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσια το καλοκαίρι, τα κοστούμια μπορεί να είναι πάντα χρήσιμα”. Με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ράβουν υπουργικά κοστούμια προσδοκώντας μία θέση στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ βέβαια έχει προαναγγείλει σαρωτικές ανακατατάξεις σε επίπεδο προσώπων, αλλά και δομικές αλλαγές σε υπουργεία μετά τις εκλογές. Κατά τη συνέντευξη του χθες στο ΣΚΑΪ πάντως ερωτηθείς εάν θα ανακατέψει την τράπουλα των υπουργών, απέφυγε να μπει σε αυτή τη συζήτηση, λέγοντας: “Έχουμε ακόμα 14 μέρες ακριβώς μέχρι τις εκλογές. 12 μέρες προεκλογικής εκστρατείας. Το μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι στις επόμενες περιοδείες μας, στο debate το οποίο θα γίνει.”

Δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει ακόμη εάν θα τοποθετήσει γυναίκα στο νέο “υπουργείο Οικογένειας” ή υπουργείο Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, το οποίο έχει προαναγγείλλει ότι θα προκύψει από το “σπάσιμο” του υπουργείου Εργασίας και όπου θα υπάγονται τα ζητήματα της οικογενειακής πολιτικής, της προνοιακής πολιτικής, της κοινωνικής στήριξης και της ισότητας.

Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει φρένο στα γαλάζια στελέχη που προαλείφονται για υπουργικούς θώκους, πέραν του προφανούς (ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ ειδικά εφόσον κερδίσει με μία ισχυρή πλειοψηφία 160 plus, δεν θα λάβει υπόψη του εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά θέλει να συγκροτήσει μία κυβέρνηση με καθαρά δικό του στίγμα) έχει να κάνει και με την ανάγκη να μη δημιουργείται η εντύπωση στους πολίτες ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει.

“Σίγουρα αυτό είναι κάτι το οποίο καλλιεργείται και από άλλα κόμματα. Ειδικά από το ΠΑΣΟΚ ακούω να το λένε, «δεν βαριέστε μωρέ, η ΝΔ θα είναι σίγουρα αυτοδύναμη, ψηφίστε μας εμάς για να είμαστε αντίβαρο στον ΣΥΡΙΖΑ»”, σχολίασε άλλωστε χθες ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι: “Ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Το βασικό ζητούμενο την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση, με ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό είναι το μείζον. Όλα τα υπόλοιπα θα έλεγα ότι είναι δευτερεύοντα.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα