Επιστροφή σε “προεκλογική κανονικότητα” θέλει ο Μητσοτάκης

Επιστροφή σε “προεκλογική κανονικότητα” θέλει ο Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης Nick Paleologos / SOOC

Ο πρωθυπουργός ξεκινά ξανά περιοδείες, επιχειρώντας να αφήσει πίσω του τα Τέμπη και να αντιστρέψει το βαρύ πλέον για τη ΝΔ κλίμα.

Σε “προεκλογική κανονικότητα” θέλει να επιστρέψει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκινά ξανά περιοδείες με στόχο να αντιστρέψει το βαρύ μετά τα Τέμπη για τη Νέα Δημοκρατία πολιτικό κλίμα.

Ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί ειδικότερα σήμερα τη Λαμία. Στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων και στις 19:00, θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Επόμενος σταθμός των περιοδειών του πρωθυπουργού θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα Ιωάννινα. Και βέβαια με την προκήρυξη των εκλογών οι περιοδείες, ομιλίες και εμφανίσεις του κ.Μητσοτάκη θα πυκνώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι οι πρώτες κάλπες θα στηθούν το Μάιο, χωρίς φυσικά να έχει δώσει ημερομηνία. Από τους περισσότερους στη ΝΔ δύο θεωρούνται ως οι πιο κατάλληλες ημερομηνίες ώστε οι δεύτερες εκλογές να μην πέσουν πάνω στις πανελλαδικές: Η 21η και η 28η Μαϊου. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες εκλογές θα προκηρυχθούν μετά το Πάσχα. Υπάρχει όμως και το σενάριο οι πρώτες κάλπες να στηθούν στις 14 Μαϊου.

Οι δεύτερες κάλπες επομένως μπορούν να στηθούν στις 25 Ιουνίου, στις 2 Ιουλίου ή στις 9 Ιουλίου το αργότερο. Σημειωτέον ότι το Μαξίμου θεωρεί δεδομένες τις δεύτερες εκλογές, θέλοντας να επιδιώξει όχι τόσο την αυτοδυναμία που μοιάζει πλέον άπιαστο όνειρο, αλλά την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, ώστε ακόμη και σε περίπτωση συγκυβέρνησης να μπορεί να επιβάλλει τους όρους της.

Για αυτό άλλωστε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ επιθέσεων κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Το γαλάζιο σκληρό ροκ κατά ΠΑΣΟΚ αναμένεται φυσικά να συνεχιστεί. Το Μαξίμου εξάλλου θέλει η ατζέντα της δημόσιας αντιπαράθεσης να μην αφορά μόνο τα Τέμπη, αλλά και να συσπειρώσει όσο μπορεί τόσο τους δεξιούς όσο και τους κεντρογενείς ψηφοφόρους.

Στο πλαίσιο αυτό, το αφήγημα περί σταθερότητας αναμένεται να κυριαρχήσει και στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού κατά τις περιοδείες του. Τη στιγμή μάλιστα που το Μαξίμου ανοίγει πόλεμο με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωνε ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις “προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα