Επιχείρηση “ψήφος γυναικών” από τον Μητσοτάκη

Επιχείρηση “ψήφος γυναικών” από τον Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η πολιτική εκστρατεία του lifestyle και των νέων μέσων έχει ως στόχο η ΝΔ να βελτιώσει τις επιδόσεις της στο γυναικείο και το νεανικό κοινό.

Και σε αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία αγωνιά να βελτιώσει τις επιδόσεις της σε δύο κοινά, τα οποία παραδοσιακά δεν είναι προνομιακά για τους γαλάζιους: Τους νέους ψηφοφόρους και τις γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει λοιπόν την προεκλογική εκστρατεία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συγκεντρώνουν κυρίως νεανικό κοινό, όπως το TikTok. Ενώ όπως είχε κάνει και το 2019 επιχειρεί να απευθυνθεί σε γυναίκες μέσω “γυναικείων” και πιο χαλαρών εκπομπών, πέραν των συνεντεύξεων του σε ενημερωτικά καθαρά μέσα.

Στο πλαισιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” με την Ελεονώρα Μελέτη. Ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει και άλλες αντίστοιχες εμφανίσεις.

Οι γυναίκες ψηφοφόροι άλλωστε είναι περισσότερες από τους άνδρες και κυρίως αποτελούν την πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, τους οποίους επιχειρεί να πείσει η ΝΔ.

Το Μαξίμου πάντως έχει – και είχε εφαρμόσει και στις προηγούμενες εκλογές – μία… αμερικανικού τύπου προσέγγιση, με στόχευση σε ένα θεωρούμενο “απολιτίκ” κοινό, μέσω του lifestyle και “ανθρώπινων” εικόνων. Στρατηγική, η οποία εκ του αποτέλεσματος κρίθηκε επιτυχημένη.

Στο TikTok την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός επιχειρεί να λειτουργήσει διαδραστικά καλώντας για παράδειγμα τους πολίτες να του στείλουν ερωτήσεις για τις επικουρικές συντάξεις.

Ενώ με τη συνέντευξη του στο podcast «Μπούκλα 99» και στη Νεφέλη Μεγκ, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να φτάσει σε ένα κοινό που δεν ενημερώνεται από τα δελτία ειδήσεων.

Η ΝΔ προβάλλει ταυτόχρονα ιδιαίτερα το γεγονός ότι η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια της, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων της ΝΔ είναι τα 44 έτη.

Η χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στην κυβέρνηση είναι όμως ένα ζήτημα για τον κ.Μητσοτάκη, που υπόσχεται ότι θα αυξηθεί την επόμενη τετραετία. Ενώ το γεγονός ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν όταν θα έχει ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική περίοδος έχει αποτελέσει αφορμή για να κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι θέλει να αποφύγει την ψήφο νέων εργαζόμενων, που θα έχουν φύγει για σεζόν στον τουρισμό και την εστίαση σε νησιά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα