Ελληνική Λύση: Η άγνωστη Γαλάτω Αλεξανδράκη και ο “λάθος” Φραγκούλης

Διαβάζεται σε 5'
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η άγνωστη κ. Αλεξανδράκη συγκέντρωσε 51.237 ψήφους, ενώ το κόμμα του Βελόπουλου διπλασίασε τα ποσοστά του στον Έβρο. Ο τραγέλαφος με τον “λάθος” Φραγκούλη.

Ούτε βιογραφικό, ούτε φωτογραφία, ούτε στοιχεία στο διαδίκτυο. Τίποτα. Ωστόσο η υποψήφια με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, Γαλάτω Αλεξανδράκη, εξελέξη ευρωβουλεύτρια στις Ευρωεκλογές του 2024 συγκεντρώνοντας 51.267 ψήφους.

Ιδού:

Μάλιστα, ψάχνοντας στα social media της Ελληνικής Λύσης καθώς και στο site της, δεν μπορέσαμε να αλιεύσουμε περαιτέρω στοιχεία για την υποψήφια που πλέον αναμένεται να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας μέρος του ελληνικού εκλογικού σώματος στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η άγνωστη Γαλάτω

Το προφανές ερώτημα στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το εξής: “Μα ποια είναι τέλος πάντων η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη;”. Που δεν έχει δώσει καν συνέντευξη; Που δεν έκανε κάποια προεκλογική καμπάνια; Και να καταφέρει μάλιστα να συγκεντρώσει πάνω από 50.000 ψήφους;

Αναζητώντας κάποια στοιχεία για την κ. Αλεξανδράκη, αλιεύσαμε από το τοπικό inevros πως πρόκειται για μια 76χρονη συνταξιούχο κτηνοτρόφο από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, η οποία διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη με τον γιο της Αλέξανδρο Αλεξανδράκη. Πράγματι, προ εκλογικών αποτελεσμάτων, ψάχνοντας κανείς στη google με keywords “Γαλάτω Αλεξανδράκη” τα αποτελέσματα εμφάνιζαν μόνο τη διεύθυνση του εν λόγω κρεοπωλείου.

Φωτογραφία από το κατάστημα της οικογένειάς της:

Σύμφωνα επίσης με το τοπικό site reportal.gr η κυρία Αλεξανδράκη απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη προεκλογικά και κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θέλει ακόμη να μιλήσει δημόσια. Εμείς εικάζουμε πως μάλλον η κ. Αλεξανδράκη εξελέγη διότι το όνομά της ήταν πρώτο – πρώτο στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, με αποτέλεσμα πολλοί να της βάλουν σταυρό απλώς για να βάλουν κάπου.

Ή ενδέχεται να δόθηκε “γραμμή” από τον κομματικό μηχανισμό για να ψηφιστεί μια άγνωστη συνταξιούχος, και να γίνει περαιτέρω “θόρυβος” γύρω από το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Μένει να δούμε αν η ίδια η εκλεχθείσα θα αποδεχθεί τα πολιτικά της καθήκοντα, ενώ να αναφέρουμε εδώ πως είναι η δεύτερη από τον Έβρο που εκλέγεται καθώς καταγωγή από την ίδια Περιφερειακή Ενότητα έχει και η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Λύση διπλασίασε τα ποσοστά της στον Έβρο, παίρνοντας 14% και την τρίτη θέση, πίσω από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τέταρτη θέση.

Ο τραγέλαφος με τον “λάθος” Φραγκούλη

Για την ιστορία, η κ. Αλεξανδράκη ήρθε δεύτερη σε ψήφους από την Ελληνική Λύση πίσω από τον ήδη ευρωβουλευτή- κτηνίατρο Εμμανουήλ Φράγκο. Εδώ έχουμε μια τραγελαφική κατάσταση καθώς πολλοί ψήφισαν τον υποψήφιο του Βελόπουλου μπερδεύοντάς τον (και πάλι) με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος “αναγκάστηκε” με ανάρτησή του στα social media να ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν εκείνος υποψήφιος και πως τα… “συγχαρητήρια” που του στέλνουν, δεν τον αφορούν.

Όπως έγραψε ο ίδιος: “Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic).

Δεν ήμουν υποψήφιος, δεν υπήρξα ποτέ και παρακαλώ θερμά, όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και εύχομαι να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με εκτίμηση

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Φραγκούλης Φράγκος”

Ο δε Μανώλης (Εμμανουήλ) Φράγκος (Xίος, 27 Ιουνίου 1993) είναι Έλληνας κτηνίατρος, πολιτικός και ευρωβουλευτής (από το 2019) της Ελληνικής Λύσης. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση υπό το όνομα Φράγκος (Φραγκούλης) Εμμανουήλ και βγήκε δεύτερος από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, μετά τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο.

Ορκίστηκε ευρωβουλευτής τον Ιούλιο του 2019, αντικαθιστώντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του ώστε να αναλάβει Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου 2024, ο Φράγκος (Φραγκούλης) Εμμανουήλ ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα