Η ΝΔ θυμήθηκε πάλι τη μεσαία τάξη

Η ΝΔ θυμήθηκε πάλι τη μεσαία τάξη
Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME NEWS

Με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, ο Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ στο παρά πέντε των εκλογών.

Την ατυχή δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών επιχειρεί να αξιοποιήσει η Νέα Δημοκρατία για να τρομοκρατήσει τη λεγόμενη “μεσαία τάξη”, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τον πρώην υπουργό επί της ουσίας από τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα διέγραψαν τον κ.Κατρούγκαλο από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποκάλυψε το σχέδιο τους, το οποίο σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι σχέδιο “φοροεπιδρομής”.

Δεν είπε βέβαια ότι στην πραγματικότητα την τελευταία τετραετία οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες είδαν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους κατά 30% και συγκεκριμένα από τα 185 σε 240 ευρώ ευρώ τον μήνα. Σημειωτέον ότι το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών επιλέγουν την κατώτατη κλάση και με το νόμο Βρούτση το 2020 μειώθηκαν οι εισφορές για τα υψηλότερα εισοδήματα.

Τίθεται βέβαια και το ερώτημα ποιοι ανήκουν στην πραγματικότητα στη λεγόμενη “μεσαία τάξη” – εάν δεχθεί κανείς βέβαια ότι υπάρχει όντως και δεν είναι απλώς ένα εφεύρημα διάσπασης των εργαζόμενων και επαγγελματιών. Σύμφωνα με το γαλάζιο αφήγημα, “μεσαία τάξη” είναι λίγο πολύ όσοι θεωρούν εαυτόν “μεσαία τάξη” ή όσοι δεν είναι μισθωτοί, παρότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δεν έχουν υψηλά εισοδήματα.

Στο Μαξίμου πάντως φάνηκαν να αιφνιδιάστηκαν από την άμεση κίνηση απόσυρσης του κ.Κατρούγκαλου από τις εκλογές (τυπικά βέβαια παραμένει στα ψηφοδέλτια Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ήδη τυπωθεί και διανεμηθεί στα εκλογικά τμήματα, για προφανείς πρακτικούς λόγους).

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαρχής η κυβέρνηση και δια του εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου και εν συνεχεία δια στόματος του ίδιου του κ.Μητσοτάκη κινήθηκε στη γραμμή πως παρά το άδειασμα Κατρούγκαλου, αυτός εκφράζει την πραγματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και όχι το “συμβόλαιο αλλαγής”, στο οποίο παρέπεμψαν τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα