Μητσοτάκης: Διέγραψαν τον Κατρούγκαλο γιατί αποκάλυψε το σχέδιο τους

Μητσοτάκης: Διέγραψαν τον Κατρούγκαλο γιατί αποκάλυψε το σχέδιο τους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και μηνύματα στη δεξιά βάση

Για σχέδιο “φοροκαταιγίδας” κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε στην αρχή της ομιλίας του ότι θα αναφερόταν σε όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος περί επαναφοράς των κρατήσεων των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ο ίδιος την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη. Και όταν οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν αρνητικά, τους είπε: “Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, η καλύτερη αποδοκιμασία θα είναι η ψήφος στην κάλπη”.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο κ.Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι θέλει ο ΣΥΡΙΑΑ να επαναφέρει το νόμο του για το ασφαλιστικό. “Και έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια“, συνέχισε, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον κ.Κατρούγκαλο που αποκάλυψε το σχέδιο τους, κρατάνε όμως το Νίκο Παππά, που καταδικάστηκε 13-0 από το ειδικό δικαστήριο.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα ότι: “Για αυτό όσοι σκέφτονται να απέχουν, να σηκωθούν την Κυριακή και να πάνε να ψηφίσουν, γιατί ο κίνδυνος μίας νέας φοροκαταιγίδας υπάρχει”.

Στα διλήμματα της κάλπης προσέθεσε άλλωστε και το ερώτημα: “Θέλουμε ελάφρυνση φόρων ή να μας γυρίσει ο Κατρούγκαλος από το παράθυρο σε φοροεπιδρομές;”

Υποστήριξε όμως ότι το πολιτικό τοπίο θολώνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο κατηγόρησε ότι “συναντά τον Αλέξη Τσίπρα στα παλαιοκομματικά μανιφέστα και στις επιθέσεις εναντίον μου”, προσθέτοντας:

“Αυτό πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές οι δημοκράτες του χώρου, οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που κακά τα ψέματα, είμαι σίγουρος ότι νιώθουν κι εκείνοι ότι ζουν καλύτερα από ό,τι το 2019″.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έκανε μάλιστα λόγο για “παραλογισμό με δόσεις μικρομεγαλισμού” από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Μητοτάκης αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στο Μετρό. Εκτιμησε ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τώρα διαπιστώνουν την απόσταση ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις, ανάμεσα σε χειροπιαστά αποτελέσματα και ζωγραφισμένους μουσαμάδες” και πρόσθεσε: “Η Θεσσαλονίκη τώρα έχει και μετρό και αρχαία. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο”.

Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στο φράχτη στον Έβρο και στα εξοπλιστικά προγράμματα, σημειώνοντας με νόημα: “Να ξεχωρίσουν επιτέλους οι δήθεν πατριώτες των κούφιων συνθημάτων από τους καθημερινούς πατριώτες της πράξης και του αγώνα”. Απευθύνθηκε με τον τρόπο αυτό εμμέσως πλην σαφώς στους νεοδημοκράτες που σκέφτονται ψήφο διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου επανέλαβε ότι ένα από τα διλήμματα των εκλογών είναι και ποιος θα διαχειριστεί μία ενδεχόμενη νέα κρίση με την Τουρκία, ενώ δήλωσε εκ νέου ότι σε αυτές τις κάλπες δεν χωρά χαλαρή ψήφος.

Κλείνοντας την ομιλία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παλέ ντε Σπορ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Εγώ μεγάλωσα με τον Γκάλη και την ανάσταση του ελληνικού μπάσκετ. Πάμε λοιπόν να βάλουμε μαζί το τρίποντο της μεγάλης νίκης”.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε πού ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα