Μητσοτάκης: Όσοι αλληθωρίζουν δεξιά της ΝΔ, να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες

Μητσοτάκης: Όσοι αλληθωρίζουν δεξιά της ΝΔ, να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Απολογία για τη γούνα και το λιγνίτη και μηνύματα προς τη δεξιά βάση της ΝΔ, με "χαρτί" την Τουρκία από τον πρωθυπουργό στην Καστοριά. Νέα επίθεση σε Ανδρουλάκη: "Θέλει πρωθυπουργό Kinder έκπληξη"

Το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαϊου είναι σταθερότητα ή χάος επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Καστοριά, από την οποία απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με δεξιά ψήφο διαμαρτυρίας, καθώς ιδίως στη βόρεια Ελλάδα εμφανίζεται ενισχυμένος ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε ειδικότερα όσους “αλληθωρίζουν προς κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας να σκεφτούν ποιοι είναι οι πατριώτες με έργα και ποιοι οι πατριώτες του γλυκού νερού“. Δήλωσε ότι ο ίδιος υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα με αποτελεσματικότητα, ενώ νωρίτερα έδωσε άλλωστε και γεωπολιτική διάσταση στις κάλπες της Κυριακής.

“Δείτε τι γίνεται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου και στη γειτονική Τουρκία”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη ημέρα ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα επανέλθει”.

Και στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα “ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να διαχειριστεί μία επιθετική Τουρκία την επόμενη ημέρα“. Επιχείρησε επίσης να συσπειρώσει τη δεξιά βάση και με “χαρτί” το μεταναστευτικό. “Δεν θέλω να γυρίσουμε σε μία εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες θα μπαίνουν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο, ούτε και εσείς το θέλετε, είμαι σίγουρος”, είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες ψηφοφόρους της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επέσεισε άλλωστε για άλλη μία φορά τον κίνδυνο σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε ότι “από τη μία υπάρχει μία σταθερή πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη ένας πολιτικός αχταρμάς” και σχολίασε:

“Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούριο λαγό από το καπέλο. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών.”

Επιτέθηκε δε εκ νέου στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποιο κατηγόρησε ότι “θέλει πρωθυπουργό έναν άγνωστο Χ, έναν πρωθυπουργό Κinder έκπληξη” και επέσεισε για άλλη μία φορά την απειλή πως “καραδοκεί ο κ. Βαρουφάκης που θέλει να πάρει τα ευρώ σας για να τα κάνει Δήμητρες”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι “η χώρα χρειάζεται ορίζοντα τετραετίας. Δεν χρειάζεται ανίερες συμμαχίες, στα όρια της πολιτικής και πολιτειακής αποσταθεροποίησης”.

Μητσοτάκης υπέρ Διονύση Σαββόπουλου

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε μάλιστα τον Διονύση Σαββόπουλο απέναντι στις επιθέσεις που έχει δεχθεί τις τελευταίες ώρες εξ αριστερών.

“Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης, έκανε μία πολιτική δήλωση. Δεν προέρχεται από το δικό μας χώρο. Βρέθηκε απέναντι στη Χούντα με αντιδικτατορικές περγαμηνές. Και είπε την άποψη του ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Λοιδωρήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από το ΣΥΡΙΖΑ και από τα troll του“, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Ντροπή, ντροπή, ντροπή”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο τραγουδοποιός δέχθηκε τόσο σφοδρές επιθέσεις επειδή είπε ουσιαστικά ότι το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην αριστερά.

Απολογία Μητσοτάκη για τη γούνα και το λιγνίτη

Ο κ.Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι η Καστοριά βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε πως “ήταν, είναι και θα είναι μπλε”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε όμως και στα προβλήματα του κλάδου της γουνοποιίας. Ο λόγος άλλωστε που διάλεξε μία από τις τελευταίες ομιλίες του πριν τις εκλογές να είναι στην Καστοριά έχει να κάνει με τον κίνδυνο η ΝΔ να έχει σημαντικές απώλειες, λόγω της δυσαρέσκειας των εργαζόμενων στη γουνοποιία για τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη βασική τους αγορά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι νωρίτερα είχε συνάντηση με τους παραγωγούς γούνας και υποστήριξε ότι “οι άνθρωποι εκτιμούν το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση στάθηκε κοντά τους και στη διάρκεια του κορονοϊού, αλλά και στη διάρκεια μίας κρίσης, με την οποία έκλεισε η βασική τους αγορά η Ρωσία με ευρωπαϊκή απόφαση”.

Αφού επέρριψε λοιπόν την ευθύνη για τις κυρώσεις στη Μόσχα στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα επεκταθούν οι αναστολές για τρεις ακόμη μήνες, για να εξασφαλιστούν σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι στη γούνα. Εκτίμησε επίσης ότι η Καστοριά μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο και υποσχέθηκε ότι “την επόμενη ημέρα θα ασχοληθώ προσωπικά με τα ειδικά ζητήματα που αφορούν την Καστοριά”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης “θα τρίβουμε τα μάτια μας με τις επενδύσεις που θα έρθουν στη Δυτική Μακεδονία” και εκτίμησε ότι “θα καλύψουμε τις χαμένες θέσεις εργασίας στο λιγνίτη με πολύ καλύτερες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες”.

Επέμεινε όμως στην ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για λόγους όπως είπε οικονομικούς και γεωπολιτικούς. Αναφέρθηκε στα φωτοβολταικά σε στέγες και για αγρότες, αλλά και στο υδρογόνο, δηλώνοντας ότι η δυτική Μακεδονία μπορεί να πρωταγωνίστρια στην αλυσίδα του υδρογόνου που τώρα χτίζεται στην Ευρώπη και επιδοτείται.

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε πού ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα