Κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσε ο Κασιδιάρης – “Απόπειρα καταστρατήγησης του νόμου” απαντά ο Αλιβιζάτος

Κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσε ο Κασιδιάρης – “Απόπειρα καταστρατήγησης του νόμου” απαντά ο Αλιβιζάτος
Ηλίας Κασιδιάρης eurokinissi

Ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης, που εκτιεί την ποινή του στη φυλακή, ανακοίνωσε κάθοδο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η σχετική απάντηση Αλιβιζάτου.

Κάθοδο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με συνασπισμό Ανεξάρτητων Υποψηφίων ανακοίνωσε την Πέμπτη, μέσω twitter, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο καταδικασμένος νεοναζί, πρώην εξέχων μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης. Επικαλείται, δε, τη γνωμοδότηση του γνωστού συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Ο συνασπισμός μάλιστα θα έχει το όνομα “Ελληνες” (που θα είχε το κόμμα Κασιδιάρη εφόσον του είχε επιτραπεί η κάθοδος στις εκλογές της 21ης Μαϊου).

Με δήλωσή του πάντως, ο Νίκος Αλιβιζάτος τόνισε ότι “δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων. Αναλυτικά υποστήριξε: “Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου”.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε μέσω του facebook, ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης.

Ιδού τι υποστήριξε:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα