Μεϊμαράκης: Ζητώ την πρώτη θέση σε σταυρούς

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε εκδήλωση
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε εκδήλωση EUROKINISSI

Κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τι συμβαίνει τώρα στην Βρετανία και να κάνουν τη σύγκριση με το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα εάν ο ίδιος έριχνε τον Τσίπρα το 2015 για να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

Την πρώτη θέση σε σταυρούς μεταξύ των συνυποψηφίων του της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να είναι επικεφαλής.

Μέσω του ραδιοφώνου του News 24/7 στους 88,6 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε ότι παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλέγει τον επικεφαλής, αυτός δεν θα έχει κύρος εάν τερματίσει δεύτερος ή τρίτος: "Μα πώς θα είμαι επικεφαλής αν δεν είμαι πρώτη θέση; Ο επικεφαλής θέλει σταυρό, θέλει και κύρος. Εγώ αν είμαι δεύτερος ή τρίτος, χωρίς κύρος και να μου πουν "ανάλαβε επικεφαλής" να πηγαίνω στα θεσμικά όργανα, δε νομίζω ότι θα βοηθήσει ούτε τη ΝΔ ούτε τη χώρα μου. Μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να σε χρίσει αλλά δε θα έχεις κύρος" είπε.

Υπεραμύνθηκε επίσης της στάσης που κράτησε το 2015. Συγκεκριμένα, κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τι συμβαίνει τώρα στην Βρετανία και να κάνουν τη σύγκριση με το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα εάν ο ίδιος έριχνε τον Τσίπρα το 2015 για να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

“Βάλαμε μπροστά την Ελλάδα. Υπήρχε η πρόταση Σόιμπλε “πάρτε 50 δις και φύγετε. Αν το όχι του δημοψηφίσματος δεν γινόταν ναι, θα γινόμασταν Βενεζουέλα. Αφού μπήκαμε στο ευρώ δεν μπορούμε να βγούμε. Ακόμα και ο Σαμαράς που παραιτήθηκε μου είπε ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ” τόνισε.

Μίλησε επίσης για τις συμμαχίες που θα κάνει το ΕΛΚ την επόμενη των ευρωεκλογών:

“Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ συζητά με τους σοσιαλιστές, τους φιλελεύθερους και τους πράσινους ούτως ώστε να υπάρξει συνεννόηση” είπε ενώ σε σχέση με ενδεχόμενη συμμαχία με Όρμπαν και Σαλβίνι, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι “υπάρχουν ζητήματα και τομείς που ούτε καν προτιθέμεθα να συζητήσουμε”.

“Οι διαφορές με τον Όρμπαν είναι επί των θέσεών του στο προσφυγικό και τις εργασιακές σχέσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε επίσης συνεννόηση για να μη διαλυθεί η Ευρώπη αλλά να προχωρήσει στην ενοποίησή της και υπογράμμισε ότι το Brexit κρατάει την υπόλοιπη ατζέντα σε αναμονή καθώς και ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Εκλογές 2019
SHARE:

24Media Network