Μηνύματα Μητσοτάκη προς αναποφάσιστους στο παρά πέντε των εκλογών

Μηνύματα Μητσοτάκη προς αναποφάσιστους στο παρά πέντε των εκλογών
INTIME

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έθεσε εκ νέου το διακύβευμα της κυβερνητικής σταθερότητας και υποστήριξε ότι “οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι κυρίαρχες στο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Υπάρχει ουσιαστικά μία πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη το απόλυτο χάος. Αυτό πιστεύω ότι οι αναποφάσιστοι πρέπει να το συνυπολογίσουν”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος λίγο πριν τις εκλογές στους πολίτες που ακόμη αμφιταλαντεύονται.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε επίσης ιδίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Υποστήριξε ότι “όποιος δει το βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Κατρούγκαλου θα αντιληφθεί ότι δεν έκανε ένα λάθος, δεν είπε κάτι που του ξέφυγε. Επιχειρηματολόγησε με συνέπεια, γιατί κατά την άποψη του αυτή είναι πολιτική αριστερή, κοινωνικής δικαιοσύνης”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στο ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύφθηκε το κρυφό τους σχέδιο”.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι “Και το 2015 το Σεπτέμβριο, αυτά έλεγαν και δεν πείραξαν τα μεγάλα πορτοφόλια, τσάκισαν τους πάντες και πρωτίστως τη μεσαία τάξη”.

Σχολίασε μάλιστα: “Διώξανε το φουκαρά τον Κατρούγκαλο επειδή ήταν μαρτυριάρης και μαρτύρησε, αλλά κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη”. Υποστήριξε εξάλλου ότι ο πολακισμός είναι η σημερινή μορφή του αυριανισμού και συνέκρινε τις επιθέσεις στο Διονυση Σαββόπουλο με αυτές της Αυριανής στο Μάνο Χατζιδάκι.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν προτίθεται να μειώσει το ΦΠΑ, λέγοντας μάλιστα ότι προτιμά να έχει τα χρήματα από αυτα τα δημόσια έσοδα στη διάθεση του ώστε να στηρίζει την κοινωνία με μία σειρά από έκτακτα μέτρα, αναφερόμενος σε επιδοματικά μέτρα όπως το Market Pass.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι εάν επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να προσφέρει στήριξη λόγω του πλαισίου που θέτει η ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι: “Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για μένα να αλλάξουμε τη μορφή του ΕΣΥ, θα είναι δημόσιο και δωρέαν, στο βαθμόπου το πληρώνουμε μέσα από τις εισφορές μας”. Πρόσθεσε όμως και ότι: “Τώρα, εάν χρειάζεται το κράτος να αγοράσει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσει μία έκτακτη κατάσταση, αυτό θα το κάνουμε, όπως έγινε και με την πανδημία. Επιβαρύνεται ο πολίτης; Η απάντηση είναι όχι. Άρα δεν ιδιωτικοποιείται τίποτα”.

Προανήγγειλε κίνητρα για την πλήρωση θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας νησιών, καλώντας και την τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθήσει πχ στο θέμα της στέγης των γιατρών. Μίλησε επίσης εκ νέου για 10.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διευκρινίζοντας όμως ότι πολλές θα αφορούν ανθρώπους που ήδη σήμερα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ.

Προανήγγειλε επίσης την πρόθεση του να εισηγηθεί αναθεώρηση του άρθρου 16 με στόχο την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επισήμανε ότι για να υπάρξει αλλαγή χρειάζονται δύο Βουλές και σε μία από τις δύο χρειάζονται 180 ψήφοι.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αδιανόητο, ανήκουστο και στα όρια της πλήρους συνταγματικής απαξίωσης το να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον θα κέρδιζε τις εκλογές και πριν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ΠΝΠ για τους πλειστηριασμούς. Υποστήριξε εξάλλου ότι σήμερα δεν υπάρχει τσουνάμι πλειστηριασμών. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν προτίθεται να μειώσει περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εννοούσε αυτό που είπε για προσέλκυση πρώην ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος ότι την ίδια ερμηνεία έδωσε στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. “Ντροπή και αίσχος” δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι το μονο κόμμα το οποιο έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους της ΧΑ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα