Μητσοτάκης: Δεν θα κόψω κανένα επίδομα

Μητσοτάκης: Δεν θα κόψω κανένα επίδομα
Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ Eurokinissi

Για νέα fake news, που διακινούνται από τα ισόγεια του Μαξίμου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. “Δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο” δήλωσε αναφερόμενος στην αυτοδυναμία και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. “Θα σώσουμε τη ΔΕΗ” τόνισε. Τι είπε για τη μη υπογραφή ορισμού ηγεσίας Δικαιοσύνης από τον Παυλόπουλο.

Την κατηγορηματική δέσμευση ότι δε θα κόψει εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός κανένα κοινωνικό επίδομα ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για νέα παραφιλολογία fake news, τα οποία μάλιστα διακινούνται πλέον από τα ισόγεια και όχι τα υπόγεια του Μαξίμου, δείχνοντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση του για φορολογικές μειώσεις με τον πρώτο προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να πει ότι παρέλαβε “καμμένη γη”.

Δήλωσε επίσης ότι “θα σώσουμε τη ΔΕΗ” προαναγγέλλοντας παράλληλα και την απόδοση ευθυνών για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η επιχείρηση.

Ο κ.Μητσοτάκης έθεσε για άλλη μία φορά εμφατικά το στόχο της αυτοδυναμίας, εκτιμώντας ότι “δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο” και έδειξε ότι θεωρεί αρνητικό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μπει σε συζητήσεις για συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, αλλά ότι πρέπει να υπάρξει την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου ισχυρή κυβέρνηση που θα πάρει γρήγορα αποφάσεις.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου στην πώληση “επιστολών του Ιησού” από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ κάλεσε τους ψηφοφορούς των μικρών κομμάτων να στηρίξουν στις εκλογές τη ΝΔ.

Ως προς τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το διάταγμα για τον ορισμό ηγεσίας του Αρείου Πάγου και ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχολίασε και το σπάσιμο του εμπάργκο στο Σκάι από τον κ.Τσίπρα, κάνοντας λόγο για κίνηση πανικού και απελπισίας, αλλά όπως είπε δεν πρέπει να υπάρχει εμπάργκο σε κανένα κανάλι, αν και χαρακτήρισε δικαιολογημένο το εμπάργκο μέχρι πρότινος της ΝΔ στην ΕΡΤ.

Δεν κόβεται κανένα επίδομα

Δεν κόβεται κανένα επίδομα, οικογενειακό, ανεργίας, στεγαστικό, προνοιακό, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για παραφιλολογία fake news. Τόνισε ότι τα επιδόματα δεν κόβονται ούτε επανυπολογίζονται, αλλά αντίθετα σκοπός της ΝΔ ειναι το κονδύλι για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να αυξηθεί στο 1 δισ ευρώ και να αυξηθούν τα κονδύλια και για το επίδομα ανεργίας. Τόνισε όμως ότι όσο σημαντικά είναι τα επιδόματα ακόμη πιο σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες για το πώς οι μακροχρόνια άνεργοι θα βρουν δουλειά και αναφέρθηκε στο σχέδιο κατάρτισης ανέργων σε συνεννόηση και με τις επιχειρήσεις. “Η απάντηση στη φτώχεια είναι οι καλές και σταθερές δουλειές, δεν είναι τα επιδόματα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα και χρήσιμα” είπε.

Επανέλαβε ότι οι μειώσεις φόρων θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό και θα ισχύσουν από πρώτη πρώτου του 2020 και εξέφρασε την έκπληξή του για το πώς ο κ.Τσίπρας λέει ότι θα ισχύσουν από το 2021. “Τα fake news δεν διακινούνται πια από τα υπόγεια αλλά από τα ισόγεια του Μαξίμου” σχολίασε. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ όπως είπε θα ισχύσουν από το 2020, αν και βεβαίως οι μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος θα αποτυπωθούν πρακτικά στην τσέπη του εργαζόμενου το επόμενο φορολογικό έτος.

“Δεν έχω δικαίωμα να πω ότι παρέλαβα καμένη γη” σημείωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα κάνει πίσω στην πολιτική μείωσης των φόρων. Επικαλέστηκε τα στοιχεία του ΓΛΚ αλλά και ότι η πολιτική μείωσης των φόρων είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ανέφερε ότι θα θέσει στους εταίρους το ερώτημα πώς θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, με μία οικονομία που αναπτύσσεται με 1% ή με 4%; “Θα πάρουν τα λεφτά τους μέσω της ανάπτυξης και όχι μέσω της αφαίμαξης της μεσαίας τάξης” συνέχισε και πρόσθεσε: “Θα πάω με πολύ αυξημένη αξιοπιστία στην Ευρώπη για να ζητήσω για λογαριασμό όλων των Ελλήνων να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα τολμηρό”.

Για την αυτοδυναμία και το ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή το σενάριο εκλογών το Δεκαπενταύγουστο, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτοσκοπός για τη ΝΔ είναι ισχυρή εντολή και να μην μπει η χώρα σε περιπέτεια. “Το πρόγραμμά μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν την επόμενη μέρα έχω ισχυρή εντολή νομιμοποίησης. Δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο και δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε αυτή τη στιγμή σε μία λογική παζαριών, συζητήσεων, εκπτώσεων σε αυτά τα οποία θέλουμε” είπε.

Εκτίμησε ότι πολλοί πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες εκλογές θα εμπιστευτούν σε αυτές τη ΝΔ, όχι γιατί γίνονται ΝΔ, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας ώστε να ανασάνει η κοινωνία, να δημιουργηθούν πολλές θέσεις απασχόλησης και να αντιμετωπιστούν κρίσιμα εθνικά θέματα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα οδηγήσει πολύ κόσμο στο να στηρίξει τη ΝΔ, χωρίς κατ ανάγκη να ταυτίζεται απόλυτα με τη ΝΔ.

Για το κόμμα Βελόπουλου και την αντίδραση της Εκκλησίας

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε το 20% του εκλογικού σώματος που επέλεξε στις ευρωεκλογές κόμματα που έμειναν εκτός Ευρωβουλής, να στηρίξουν τη ΝΔ γιατί μονο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα. Για τη Χρυσή Αυγή ειδικότερα είπε ότι είναι ντροπή σε μία χώρα που έχει τέτοια δημοκρατική παράδοση και που μέχρι το 74 ταλαιπωρήθηκε από μία Χούντα να υπάρχει ένα φασιστικό κόμμα στο κοινοβούλιο. Ως προς το κόμμα του Βελόπουλου και τις αντιδράσεις της εκκλησίας, σχολίασε: “Δεν μου έκανε εντύπωση η αντίδραση της Εκκλησίας. Όταν κάποιος χτίζει καριέρα πουλώντας δήθεν επιστολές του Ιησού, είναι λογικό η εκκλησία της Ελλάδας και το Πατριαρχείο να πουν στους πιστούς προσοχή σε αυτούς οι οποίοι εμπορεύονται την πίστη σας”.

Για την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τη στάση Παυλόπουλου

Ως προς τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το διάταγμα για τον ορισμό νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου και ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα επ’ αυτού, ο κ.Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. “Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της δικαιοσύνης και είμαι σίγουρος ότι θα επιλεγούν πρόσωπα τα οποία θα είναι ‘υπεράνω υποψίας’, με κύρος, που θα μπορούν να επιτελέσουν στο ακέραιο το ρόλο τους”, δήλωσε.

“Θα σώσουμε τη ΔΕΗ”

“Θα σώσουμε τη ΔΕΗ, Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σωθεί η ΔΕΗ, αλλά θα αναζητηθούν και ευθύνες για αυτούς που μας παρέδωσαν τη ΔΕΗ σε αυτά τα χάλια. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στο τι έγινε” δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης. 

Για τον Τσίπρα στο Σκάι και το debate

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο στο Σκάι. “Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή με αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό. Ο κ.Τσίπρας έχει ειδικότητα να κάνει το όχι ναι, βέβαια πριν από τέσσερα χρόνια το πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα” είπε και σχολίασε ότι “οι κινήσεις που αλλάζουν τη στρατηγική ενός κόμματος τέσσερις- πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, μάλλον πανικό και απελπισία δείχνουν” Χαρακτήρισε θετικό να μην υπάρχει κανένα εμπάργκο από κανέναν σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, αλλά αιτιολόγησε την απόφαση της ΝΔ για εμπαργκο στην ΕΡΤ.

Ως προς τη μη διεξαγωγή debate των αρχηγών, ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε: “Δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Οι πολίτες έχουν δει εμένα και τον κ.Τσίπρα σε αντιπαράθεση στη Βουλή 42 φορές αυτά τα τριάμισι χρόνια, γνωρίζουν τα προγράμματά μας και εγώ συνειδητά επέλεξα σε αυτή την εκστρατεία να συνομιλώ με την κοινωνία όχι με τον κ.Τσίπρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα