Ο “γάμος” Ντόρας- Μάνου- Βαλλιανάτου κινητοποιεί τη Ν.Δ

Ο “γάμος” Ντόρας- Μάνου- Βαλλιανάτου κινητοποιεί τη Ν.Δ
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γκι Φέρχοφσταντ και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ALDE). (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ) Eurokinissi

Διαβάστε το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για να αντιμετωπίσει το ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών που μάλλον δεν βρίσκει απήχηση(vids) 

Τη συμφωνία για να κατέβουν σε συνεργασία στις επόμενες εκλογές η Δημοκρατική Συμμαχία της  Ντόρας Μπακογιάννη, με τη Δράση του Στέφανου Μάνου και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία,αποκάλυψε μιλώντας στο NEWS247, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος .

Μάλιστα ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας , πρότεινε να αποφασίσει η κα Μπακογιάννη ως κόμμα που συγκέντρωσε  το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό, το ποιος θα ηγηθεί αυτής της νέας συμπόρευσης. Ο ίδιος μάλιστα  δήλωσε αισιόδοξος ότι σε αυτή τη συμμαχία θα προστεθούν  και άλλοι “παίκτες”,  που κινούνται στον φιλελεύθερο χώρο.

Λίγο μετά ήρθε και η επιβεβαίωση δια στόματος Στέφανου Μάνου. Ο κ. Μάνος μιλώντας στο REAL FM , δήλωσε: “Είναι ευκολότερο και πιο λογικό να υπάρξει συνεργασία της Δράσης με τη Δημοκρατική Συμμαχία παρά με τη ΝΔ σε ενδεχόμενες νέες εκλογές” , σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου που θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πλέον πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι θα υπάρξει επίσημη κρούση της Ν.Δ σε Ντόρα Μπακογιάννη, Στέφανου Μάνο, Γρηγόρη Βαλλιανάτο και Θάνο Τζήμερο της “Δημιουργία Ξανά” αλλά και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, για κοινή κάθοδο σε επαναληπτικές εκλογές αν προκηρυχθούν.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο NEWS 247, μέχρι στιγμή έχει συμφωνηθεί μόνο η κοινή κάθοδο  με τη Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο, μάλιστα ο ίδιος εκφράστηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο συνεργάσιας με τη Νέα Δημοκρατία.

Τη ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του “κόμματος έκπληξης” στις εκλογές της 6ης Μάιου κ. Θάνος Τζήμερος δήλωσε κατηγορηματικά ότι αν και έχουν γίνει σχετικές επαφές δεν θα υπάρξει συνεργασία με τα κόμματα της ΝΔ, της Δράσης, Φιλελεύθερης Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Όπως δήλωσε στο NEWS 247, ο κ. Τζήμερος η “Δημιουργία Ξανά”,  θα κατέβει αυτόνομη αν προκηρυχθούν νέες εκλογές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή τη φορά θα είναι εντός βουλής.        

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα