Παπαδήμος: Εκλογές στις 6 Μαΐου

Παπαδήμος: Εκλογές στις 6 Μαΐου

Στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό. Συνάντηση με Κάρολο Παπούλια. Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μέχρι τις κάλπες

Ο κύβος για τις εκλογές ερρίφθη και όπως αναμενόταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 6 Μαΐου.

Μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Λουκάς Παπαδήμος προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτών εκλογών, την 6η Μαΐου.

ADVERTISING

*To NEWS 247 θα καλύψει από τώρα και μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών όλες τις εξελίξεις με συνεχή ενημέρωση, ρεπορτάζ και γραφήματα με κορύφωση την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες την Κυριακή 6 Μαΐου.

Συνάντηση με Κάρολο Παπούλια

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε στις 17:00 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε πριν από πέντε μήνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ο κ. Παπούλιας εν συνεχεία προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου. 

Προ ολίγου θυροκολλήθηκε στη Βουλή, το προεδρικό διάταγμα για την διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών για την 6η Μαΐου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα.

Η Βουλή θα συνεδριάσει με την νέα της σύνθεση, το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις εκλογές, θα παραμείνουν στη θέση τους όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία - το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Η εισήγηση Παπαδήμου στο υπουργικό Συμβούλιο

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το συνολικό αποτέλεσμα της κυβέρνησής του ήταν ιδιαίτερα θετικό και αφήνει μια "σημαντική κληρονομιά" καθώς, όπως είπε, "σε αυτούς τους πέντε μήνες φάνηκε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να συνθέτουμε απόψεις, όπου χρειάζεται, να βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της χώρας".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξαν λειτουργικά προβλήματα και αρρυθμίες, ιδίως τους δύο πρώτους μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ προσδιόρισε τις προκλήσεις "για να ολοκληρωθεί και να εμπεδωθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας και απαιτείται να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις".

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2012, είπε ο κ. Παπαδήμος, πρέπει να προετοιμαστεί να υποβληθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της χώρας για την περίοδο 2013-2016 και πρέπει να εφαρμοστεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τις παραπάνω προκλήσεις "εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας" τον χειρισμό του οποίου, όπως επεσήμανε, πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Αφού προέβη σε συνοπτικό απολογισμό αναφορικά με την κατάρτιση του μνημονίου και του PSI, ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τους υπουργούς που θα είναι και υποψήφιοι για τις εκλογές να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ως μέλη της κυβέρνησης και να μεριμνήσουν για την προεκλογική τους εκστρατεία, τονίζοντας ότι "ο δεύτερος στόχος δεν πρέπει να επιτευχθεί εις βάρος του πρώτου" και ότι "δεν επιτρέπεται να χάσουμε ούτε μια μέρα".

"Οφείλουμε ως κυβέρνηση όταν παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να της παραδώσουμε ταυτόχρονα και επεξεργασμένες προτάσεις, ώστε να μπορεί να κάνει με πληρέστερο τρόπο τις δικές της επιλογές. Πρέπει να της δώσουμε ένα κράτος σε λειτουργία", κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεγάλη Τετάρτη το διάγγελμα Παπαδήμου για εκλογές

SHARE:

24Media Network