"Πειραιάς Νικητής" 2019-2023: Παρουσίαση του προγράμματος από τον Γιάννη Μώραλη

"Πειραιάς Νικητής" 2019-2023: Παρουσίαση του προγράμματος από τον Γιάννη Μώραλη
"Πειραιάς Νικητής" 2019-2023: Παρουσίαση του προγράμματος από τον Γιάννη Μώραλη EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μώραλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια σημειώνοντας ότι η "η προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης απέδωσε καρπούς"

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε νωρίτερα το απόγευμα στον Πειραιά, την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» 2019-2023 από τον δήμαρχο της πόλης και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννη Μώραλη.

Στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων φορέων, επιμελητηρίων και συλλόγων της πόλης, ο Γιάννης Μώραλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ ανακοίνωσε και το νέο πρόγραμμα του συνδυασμού του.

ADVERTISING

«Η προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης απέδωσε καρπούς», ανέφερε στην ομιλία του ο νυν δήμαρχος Πειραιά. «Παραλάβαμε έναν δήμο σε κάθε άλλο παρά ιδεατή κατάσταση, ως προς τα οικονομικά και τη στελέχωσή του. Μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την ίδια τη χώρα, καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου», συνέχισε στην ομιλία του.

Ο δήμος πέτυχε την αναχρηματοδότηση των παλαιών δανείων εξοικονομώντας 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατάφερε να μειώσει τα δημοτικά τέλη, κατά 10% για όλους τους πολίτες, ενώ για τους οικονομικά ασθενέστερους, προχώρησε σε πλήρη απαλλαγή, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης.

«Για πρώτη φορά εξασφάλισε αντισταθμιστικά έσοδα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την λειτουργία του ΟΛΠ, χρήματα που θα χρηματοδοτήσουν έργα αναπτυξιακά για την πόλη και με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Διασφαλίσαμε χρηματοδότηση συνολικά 111.683.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Μέσα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία, κερδίσαμε 80 εκατομμύρια ευρώ αξιοποιώντας το εργαλείο της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Ως προς το πρόγραμμα της νέας περιόδου, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στους 12 άξονες που θα κινηθεί ο ίδιος και ο συνδυασμός του, σε περίπτωση επανεκλογής. Στην ομιλία του, έθεσε σαν προτεραιότητα, την βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών. Η καθαριότητα της πόλης, η αποκομιδή των σκουπιδιών, η ενίσχυση του πράσινου σε ολόκληρο τον δήμο, η ασφάλεια της πόλης, η ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου του δικτύου οδοφωτισμού, η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, με σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον οχήματα, και με συχνότερα δρομολόγια, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που θα ληφθούν την επόμενη τετραετία.

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης έκανε εκτενή αναφορά στην κοινωνική αλληλεγγύη. «Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν δίπλα σε κάθε πολίτη που χρειάστηκε στήριξη. Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το δημοτικό ιατρείο, αξιοποιούμε τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της επιχείρησης, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό. Η πόλη μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν να αναδειχθεί σε διεθνώς αναγνωρίσιμο προορισμό σε τουριστικό, επιχειρηματικό, αθλητικό, πολιτιστικό και συνεδριακό επίπεδο», υποστήριξε ο δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους.

«Φυσικά», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μώραλης «για να γίνουν όλα τα παραπάνω, απαιτείται ο δήμος να λειτουργεί με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Με χρηστή διαχείριση για κάθε ευρώ που δαπανάται. Ώστε να μειώνουμε το λειτουργικό κόστος για τον δήμο και να μεγιστοποιούμε την αξία που παράγεται για την πόλη και τους δημότες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοτικές Εκλογές, Εκλογές 2019, Αυτοδιοίκηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μώραλης στον Sport24 Radio 103,3: Τα περί ολιγαρχών στο δήμο Πειραιά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά

Μώραλης: Ανακτήσαμε την περηφάνια μας - Ξανά υποψήφιος ο Β.Μαρινάκης

SHARE:

24Media Network