Σπαρτιάτες: Πήραν 21,2% στις φυλακές όπου κρατείται ο Κασιδιάρης

Σπαρτιάτες: Πήραν 21,2% στις φυλακές όπου κρατείται ο Κασιδιάρης
Σπαρτιάτες Eurokinissi

Χωρίς επίσημα γραφεία το ακροδεξιό κόμμα "Σπαρτιάτες", με τους δώδεκα βουλευτές. Συγκέντρωσαν 21,2% στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται ο Κασιδιάρης.

Το ακροδεξιό κόμμα “Σπαρτιάτες”, κατάφερε να λάβει ποσοστό τέτοιο ώστε να κάνει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή.

Σημειώνεται ότι τη σύνδεσή του με τον καταδικασμένο νεοναζί, πρώην πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, επιβεβαίωσε δημόσια ο επικεφαλής του σχηματισμού”, Βασίλης Στίγκας.

Σε δηλώσεις του μετά το exit poll των εκλογών 2023 -καθώς και τη δήλωση του γγ. του υπουργείου Εσωτερικών- που τους βάζει στην επόμενη Βουλή, έσπευσε να ευχαριστήσει τον Κασιδιάρη για τη στήριξή του.

«Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη που αποτέλεσε το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. Αναμφίβολα, η στήριξη του Κασιδιάρη «εκτόξευσε» τους Σπαρτιάτες, με την οργάνωση να αποτελεί πλέον τον «δούρειο ίππο» ώστε να εκπροσωπηθεί ο νεοναζί καταδικασμένος στην επόμενη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Στίγκας «μετά από καιρό, μια εθνική φωνή θα είναι μέσα στο κοινοβούλιο», σημειώνοντας ότι «οι Σπαρτιάτες έρχονται για να ενώσουν, όχι να διχάσουν».

Κατόπιν, τόνισε: «Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη και τις αξίες που σήμερα λείπουν από τη χώρα. Το μότο μας είναι “ισχύς εν τη ενώσει”» και ευχαρίστησε όλους του Έλληνες και τα εκατοντάδες μέλη «που δούλεψαν ακούραστα για να φτάσουμε εδώ».

Προανήγγειλε, δε, νέο ήθος και ύφος στο ελληνικό κοινοβούλιο


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το εν λόγω κόμμα, που εισήλθε στη Βουλή, δεν έχει καν επίσημα γραφεία.

Όπως έγινε γνωστό, το κόμμα των “Σπαρτιατών” στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης συγκέντρωσε ποσοστό 21,2%. Να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης αναφέρθηκε στην είσοδο του κόμματος στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «ανεπανάληπτο θρίαμβο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα