ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολα τα συμπεράσματα λόγω μεγάλης αποχής

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα αποτελέσματα του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. "Η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα "σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα αποτελέσματα του Β γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών σημειώνοντας ότι  "τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν, λόγω της μεγάλης αποχής".

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι κομματικές πηγές:

1. Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος,  τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

2. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά. 

3.Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές, Περιφερειακές Εκλογές, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Singular Logic: Ανετη επικράτηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής

Στον ΣΥΡΙΖΑ "χρεώνουν" τη διαφαινόμενη μεγάλη αποχή στο Β΄γύρο των περιφερειακών από τη ΝΔ

Χαρίτσης: Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πιστεύω ότι το κερδίσαμε

SHARE:

24Media Network