Το κάλεσμα Βενιζέλου για συσπείρωση

Το κάλεσμα Βενιζέλου για συσπείρωση
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2012)-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Τα ανταλλάγματα στην κίνηση ΝΔ να στηρίξει Σγουρό-Καμίνη

του Γιάννη Πιτταρά

Τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλα και όσων βρίσκονται στις παρυφές του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς επιχειρεί να κινητοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζελος απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων και των  προσώπων του χώρου «χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της Κυριακής έδειξαν τις βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης, απευθύνει με δήλωση στην εφημερίδα Τα Νέα.

«Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα απο το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, έθεσε το ζήτημα: να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Οπως επίσης, να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Οι υπόγειες διεργασίες και συμμαχίες του β´ γύρου

Η χειρονομία της ΝΔ να υποστηρίξει ανοιχτα στον β´ γύρο τον Γιαννη Σγουρό και τον Γιώργο Καμίνη έδειξε με τον πιο σαφή τροπο, οτι τα κόμματα της συγκυβερνησης ειναι έτοιμα να υποστηρίξουν με κάθε τροπο το διλημμα που έχουν θέσει τοσο ο Αντώνης Σαμαρας όσο και ο Ευάγγελος Βενιζελος για την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας.

Δεν ειναι τυχαίο το γεγονός οτι το “γαλάζιο δώρο” για στήριξη στους υποψηφίους της κεντροαριστερής παράταξης δεν γίνεται χωρίς ανταλλάγματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε ότι η δημοκρατική παράταξη δεν πρόκειται πουθενά να στηρίξει υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν περάσει στον β’ γύρο και έχουν απέναντί τους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας.

Μαλιστα, ο κ.Βενιζελος συνδέει την “υποχρέωση” αυτή με την ανάγκη εξάντλησης της τετραετίας της κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε – όπως λέει – “να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση, να φανούν τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν και θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται».

Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο τι θα γίνει στις περιπτώσεις εκείνες όπου η γαλάζιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κεντροαριστερούς υποψήφιους που πέρασαν στον β´ γύρο και θα δώσουν τη μάχη για την επικράτηση σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα