Τσίπρας για Ροδόπη: Στο έγγραφο της ΕΥΠ αναφέρεται υποψήφιος της ΝΔ ως στρατευμένος του τουρκικού Προξενείου

Τσίπρας για Ροδόπη: Στο έγγραφο της ΕΥΠ αναφέρεται υποψήφιος της ΝΔ ως στρατευμένος του τουρκικού Προξενείου
Αλέξης Τσίπρας INTIME NEWS

Σφροδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το ζήτημα της στοχοποίησης των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη.

Για το εμπιστευτικό δελτίο της ΕΥΠ για τη Ροδόπη αναφορικά με την έκταση της παρέμβασης του Τουρκικού προξενείου που του απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή (18/06).

Ερωτηθείς για το απόρρητο σημείο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στο οποίο γίνεται αναφορά εκτενής για όλους τους υποψηφίους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά και τι περιείχε τελικά το συγκεκριμένο έγγραφο, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για μία στρατηγική επιλογή από την πλευρά του.

“Είμαι υποχρεωμένος σήμερα, βλέποντας αυτή την αδιανόητα ανεύθυνη στάση που κρατά ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Ήταν μία στρατηγική επιλογή που έχει να κάνει με τη δική του αλαζονεία και την επιθυμία του να μήν υπάρχει ούτε ένα σημείο του χάρτη χωρίς τη δική του επικράτηση. Αφ’ ετέρου έχει να κάνει με τη σκοπιμότητά του να ψαρέψει ψήφους όχι μονάχα από τη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και από τον χώρο της ακροδεξιάς.

Είδα αποσπασματικά σημεία αυτού του εγγράφου δημοσιεύμενα σε μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Έχουμε να κάνουμε με μία αθλιότητα και ανευθυνότητα”, δήλωσε αρχικά, προχωρώντας παράλληλα σε μία αποκάλυψη για το περιεχόμενο του εγγράφου.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου. Λυπάμαι που το κάνω, αλλά αναγκάζομαι για να αποκαλύψω στον ελληνικό λαό τα απύθμενα όρια του θράσους του κ. Μητσοτάκη και της ανευθυνότητάς του. Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν την δήλωση του γαλάζιου υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης σε ένα μέσο τουρκικό. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσουν ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Απλά θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία”, είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα