Βελόπουλος στο debate: Οι Πρέσπες και η γκέισα Παναγιά

Βελόπουλος στο debate: Οι Πρέσπες και η γκέισα Παναγιά
Κυριάκος Βελόπουλος στο debate glomex

Εικόνες από τις σελίδες του βιβλίου των Θρησκευτικών της Γ' τάξης Δημοτικού με την Ινδιάνα και τη γκέισα Παναγία έδειξε κατά τη διάρκεια του κύκλου ερωτήσεων για την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Εγώ είμαι Χριστιανός ορθόδοξος, θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου, που ταυτίζονται με τον Χριστιανισμό“, δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε ερώτηση που του έθεσε ο Αντώνης Σρόιτερ στον 4ο κύκλο ερωτήσεων του debate των πολιτικών αρχηγών σχετικά με την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου κατά του κορονοϊού και την απόφασή του να μην κάνει κανένα εμβόλιο, ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως ο λόγος που δεν δέχεται την υποχρεωτικότητα είναι το ότι “είναι δικό μου το σώμα, το κάνω ότι θέλω εγώ, είναι δικό μου, είναι του ανθρώπου. Άρα λοιπόν, η υποχρεωτικότητα είναι για μένα ότι χειρότερο για τη δημοκρατία. Από την άλλη, όποιος ήθελε το έκανε. Γιατί έπρεπε να επιβάλω πρόστιμα στους συνταξιούχους και ακόμη και τώρα να έρχονται τα 100 και 200 ευρώ στους συνταξιούχους όταν η σύνταξη είναι 200 και 300 ευρώ; Είνα δίκαιο αυτό;”.

Αναφορικά με τις αμβλώσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε πως “εγώ εμπιστεύομαι την Ελληνίδα μάνα, η Ελληνίδα μάνα έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτή. Μπορώ εγώ ως ορθόδοξος να διαφωνώ με τις αμβλώσεις, αλλά κάποιες φορές και λόγω του δημογραφικού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το θέμα αυτό, γιατί η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά οποιαδήποτε μάνα, η οποία έχει μία κύηση που δεν της αρέσει. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, όπως για παράδειγμα των βιασμών”.

Ωστόσο, στη δεύτερη ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ ο Κυριάκος Βελόπουλος χάρισε μια ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά του debate, καθώς αφού πρώτα υπογράμμισε πως τις προσωπικές και πολιτικές του θέσεις τις υπαγορεύουν οι παραδοσιακές αξίες της χώρας του, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τον “ψευτοπροοδευτισμό“, έδειξε δύο εικόνες από το βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ’ τάξης Δημοτικού, στις οποίες απεικονίζονται η ινδιάνα Παναγία και η γκέισα Παναγία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις φωτογραφίες αυτές “πρόστυχες“.

“Βιβλία τρίτης δημοτικού με γκέισα Παναγία; Αυτό δεν είναι πρόστυχο; Δεν είναι χριστιανοφοβία; Γιατί δεν το καταγγέλλει κανείς από εσάς και πρέπει να με ρωτάτε για τον Χριστιανισμό;”, είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, μάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη στο debate σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επέλεξε να δείξει ξανά φωτογραφίες, αυτή τη φορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εγώ αυτές τις εικόνες, επειδή είμαι Μακεδόνας, δεν τις ξεχνάω”.



Οι παραπάνω κινήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου έγιναν όπως ήταν αναμενόμενο viral και δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν αντίστοιχα από τους χρήστες του Twitter.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα