Βίντεο: Ξύλο στο Κερατσίνι. Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Βίντεο: Ξύλο στο Κερατσίνι. Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Φθορές σε περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίθεση σε βάρος του καταγγέλλει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής. Συμπλοκές και προσαγωγές στο Κερατσίνι (Vid)

Επίθεση από δέκα άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, δέχθηκαν 5 στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ενώ η αστυνομία, μετά από έρευνα, προχώρησε σε 2 προσαγωγές.

Φθορές σε προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκάλεσαν τρεις άγνωστοι λίγο πριν τις 13:00, και στην οδό Κρωπιάς και Ελαιών στην Πετρούπολη.

Εξάλλου, υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα, στο εκλογικό κέντρο του 5ου ΕΠΑΛ, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη, επίσης στην Πετρούπολη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση με την οποία σημειώνει:

“Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ.

Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας, με επικεφαλής τον φασίστα Σαλούφα, που είναι ήδη υπόδικος για επίθεση σε μέλη της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά.

Τελικά κατέληξαν να επιτεθούν σε αντιπροσώπους και υποψηφίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και να προσπαθήσουν να τραυματίσουν τον Χρήστο Καραγιαννάκη, εργάτη από τη Ζώνη Περάματος, υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και Αντιδήμαρχο Κερατσινίου. Όλα αυτά στο 5ο και 22ο σχολείο του Κερατσινίου, δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσα και κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας που δεν παρενέβη καν!”.

Και συνεχίζει:

“Την απάντηση την πήραν από τους αντιφασίστες και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ, που έδιωξαν κλοτσηδόν τους φασίστες. Οι προκλήσεις των φασιστών θα απαντιούνται όπως πρέπει”.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου αναφέρει:

“Tραμπούκοι, υπερασπιστές του κεφαλαίου επιχείρησαν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν αγωνιστές και δημοκρατικούς πολίτες.

Η αναίτια επίθεση ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, κάνει φανερό με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά το ρόλο της συγκεκριμένης οργάνωσης. Την ίδια στιγμή η αστυνομία, για άλλη μια φορά έμεινε απλός παρατηρητής των γεγονότων παρά τις εκκλήσεις των ατόμων που δέχονταν επίθεση” σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα