Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία για το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία για το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Ολομέλεια της Βουλής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ψηφίζεται το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική τροπολογία που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ..

Με επίκεντρο την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη νομιμότητα της κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το «ερανιστικό» σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια, τελευταία πριν την προκήρυξη των εκλογών, αναμένονται τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών. Η βελτιωτική ρύθμιση που αποτρέπει τη συμμετοχή στις κάλπες εγκληματικών οργανώσεων, αναμένεται να ψηφιστεί από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών».

Δείτε LIVE εικόνα από τη Βουλή:

Προεκλογικός χορηγός της ακροδεξιάς

Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει διευρυμένη σύνθεση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των συνδυασμών, αναμένεται να «περάσει» με την θετική ψήφο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά οι συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις και ο «θόρυβος» που έχουν ξεσηκώσει, αντικειμενικά συμβάλουν σε μία άνευ προηγούμενου «διαφήμιση» και «ηρωοποίηση» των νεοναζί. Μάλιστα μόλις μερικές εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες.

Η κυβέρνηση είχε άπλετο χρόνο για να διευθετήσει τον – αυτονόητο- αποκλεισμό των νεοναζί από την εκλογική διαδικασία, έγκαιρα αλλά και αποτελεσματικά. Παρόλα αυτά επέλεξε να παίζει ένα ιδιότυπο «κρυφτούλι» με τον χώρο. Αυτά ενώ τα προηγούμενα χρόνια, ο φυλακισμένος Κασιδιάρης, είχε όλες τις ανέσεις για να κάνει προεκλογική εκστρατεία από το κελί του, υπό την «εποπτεία» της γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής στην οποία θήτευσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως επικεφαλής η Σοφία Νικολάου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν θέσει το ζήτημα της πρόνοιας για τον αποκλεισμό των νεοναζί από θέσεις εξουσίας συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στις εκλογές ήδη από το Φθινόπωρο του 2020! Μάλιστα είχαν καταθέσει σχετικές προτάσεις και προβληματισμό την περίοδο εκείνη στην Βουλή και στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα μια και έτυχε να συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου του. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δια του υπουργού είχε απαντήσει ότι θα μεριμνήσει για το ζήτημα μεθοδικά στο μέλλον. Δείχνοντας – τότε- ότι το ενδιαφέρον της για την υπόθεση αυτή δεν εστιάζονταν κατά κύριο λόγο στον αποκλεισμό του νεοναζιστικού λόγου, αλλά σχετίζονταν με τους εκλογικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα